StoryEditorOCM
ForumZAJEDNIČKIM SNAGAMA

Delikatna ‘operacija‘ pred zagrebačkom Petrovom bolnicom: nakon snažnog potresa, iz oštećene zgrade iznosili su se i inkubatori

Piše PSD
22. ožujka 2020. - 14:24

U jutrošnjem su potresu u Zagrebu, koji se dogodio u jeku pandemije koronavirusa, iz svojih domova evakuirani građani, iz bolnica oboljeli. Jedan od dramatičnijih prizora zasigurno je bio i onaj trudnica umotanih u deke pred Petrovom bolnicom, koje su zdravstveni djelatnici bili prisiljeni izvesti na ulicu, neke pred sami porod. Mame s bebama završile su također na ulici.

Materijalna šteta se zbraja diljem grada, oštećene su i bolnice.

Stoga u ovim trenucima neke od tih trudnih žena svoju djecu na svijet donose u automobilima. One najkritičnije poslane su u bolnicu Dubrava, dok su one s lakšim bolestima poslane kućama, javljaju nadležni. U isto vrijeme pozivaju građane na ekstreman oprez i pridržavanje obavezne međusobne udaljenosti, budući da mnogi u ovim izvanrednim situacijama zaboravljaju na opasnost od koronavirusa.

No tijekom zbrinjavanja žena u najdelikatnijem stanju, još je jedna ekstremno delikatna "operacija" obavljena jutros u Zagrebu. Iz Petrove bolnice izneseni su inkubatori uz pomoć okupljenih koji su tiho, s maskama na licima i svjesni čime rukuju, jedan po jedan prenosili na neko sigurnije mjesto.

Uznemirujuća snimka osvanula je i na društvenim mrežama.

23. travanj 2024 00:27