StoryEditorOCM
ForumTRAGIČNA NESREĆA

Dan žalosti u BiH: novi detalji o požaru u Brčkom, susjed se još nije oporavio od šoka; ‘Vidio sam dijete i počeo plakati, završio sam u bolnici‘

Piše Piše PSD
24. listopada 2021. - 12:25

Šestero članova velike obitelji jučer je izgubilo živote u požaru u distriktu Brčko u Bosni i Hercegovini.

Mejra Šečić, zastupnica u brčanskoj Skupštini ispred romske nacionalne manjine, izjavila je za lokalne medije kako joj je poznato da su umrli djed i baka s unučadi, a ne zna što je s onima koji se trenutno završili u bolnici, javlja Otisak.ba.

- Radi se o familiji Bošnjak Mate, a djeca i supruga, ja mislim da se svi ostali prezivaju Salihovići. Stariji muškarac invalid, a žena bolesna. Djece je bilo koja idu u školu, mislim da je bila čak i beba - rekla je zastupnica.

Šečić je najavila proglašenje dana žalosti u Distriktu.

Još uvijek uznemiren nakon strašnog događaja, svjedok Šaban Omerović ispričao je kako se odvijalo spašavanje nastradalih.

- Potrčao sam u šorcu i majici. Uzeo sam jedno dijete. Vidim ja dijete plače od vatre. Uhvatim drugo. Dijete crveni se. Bio sam u šoku. Počeo sam plakati. Nismo mogli ništa pomoći od vatre. Počeo sam kašljati. Išao sam i u bolnicu. Bože dragi, ne daj nikome ovo da se desi - rekao je.

19. travanj 2024 10:28