StoryEditorOCM
ĐiradaBUDITE OBZIRNI!

"S obzirom da su komunalni redari zauzeti i usmjereni na druge poslove, molimo sve vlasnike kućnih ljubimaca da se drže reda i paze na čistoću grada!"

Piše Zadarski.hr
6. travnja 2020. - 16:34

U trenucima kad svatko od vas ulaže sav potreban napor da pronađemo izlaz iz ovog što nas je zadesilo na globalnoj razini, pročelnik za Komunalne djelatnosti Grada Zadra, Robertino Dujela, uputio je posebnu molbu svim vlasnicima pasa.

- Komunalno redarstvo evidentiralo je da se dio vlasnika kućnih ljubimaca ne ponaša odgovorno na javnoj površini, puštajući pse bez nadzora i ostavljajući izmet za gdje god stignu. Nije vrijeme za represivno sankcioniranje kaznama, stoga vas molimo da poštujemo pravo svakog na sigurnost, čistoću i urednost javne površine - naglasio je Dujela te dodao:

- Grad Zadar je unatrag dvije godine poslušao glas vlasnika kućnih ljubimaca, oplemenio dva parka za pse u užem dijelu grada, te imao dobru volju i s plažom za pse. Nastavit ćemo i dalje raditi na poboljšanju stukture za kućne ljubimce.  Sad smo, trenutno, na drugom zajedničkom cilju te podredimo sve istom - zaključio je Dujela.

EVO KOLIKE SU INAČE KAZNE Od 500 do 2000 kuna

Psi moraju biti na povodcu, moraju imati mikročip i biti cijepljeni, vlasnici moraju imati vrećice za izmet koji trebaju pokupiti. Kazne iznose od 500 do 2000 kuna, ovisno o prekršaju i koliko je puta čovjek upozoren.

20. travanj 2024 12:41