StoryEditorOCM
ĐiradaBROJNE NOMINACIJE

Ovu srijedu rezervirajte za Kino Zonu i nagrađivanu fantastičnu dramu ‘‘Tranzit‘‘

Piše Zadarski.hr
12. travnja 2021. - 08:47

Režiju i scenarij filma potpisuje jedan od najznačajnijih njemačkih redatelja današnjice.

Početkom veljače upoznali smo se s redateljsko/glumačkim trojcem Petzold/Rogowski/Beer kroz magičnu romansu ''Undine'' koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Novi susret s ovim izvanrednim trojcem upriličit ćemo u srijedu kad ćemo imati priliku pogledati njihov prethodni i jednako dobri zajednički projekt, ''Tranzit''.

Georg (Franz Rogowski) izmiče holokaustu i bježeći u Marseille nosi stvari pisca Weidela koji si je oduzeo život u strahu od progona. Preuzevši njegov identitet kako bi dobio putne isprave, upoznaje misterioznu Marie (Paula Beer). Kroz ljubavnu priča ispričanu na jedinstven i nekonvencionalan način, Petzold se dotiče i teme njemačke i europske turbulentne prošlosti.

Kritičari su ''Tranzit'' prozvali svojevrsnom kafkijanskom Casablancom ispričanom u dva različita trenutka povijesti – onom u 1940-oj i onom današnjem. Među brojnim nominacijama i priznanjima koje je Petzoldov film za sad prikupio valja svakako izdvojiti nominaciju za Zlatnog medvjeda na Berlinaleu, nagradu za najbolji film na festivalu u Dublinu, nagradu za najbolji scenarij na Bavarskim filmskim nagradama i brojne druge.

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

19. travanj 2024 16:49