StoryEditorOCM
Đirada„TIJELO I DUŠA”

Neobična ljubavna priča i pobjednik Berlinalea za kraj ožujka u Kino Zoni!

Piše Zadarski.hr
29. ožujka 2021. - 09:07

Za sam kraj bogatog ožujka priredili smo vam jednu posebnu i napose, neobičnu ljubavnu priču ''Tijelo i duša'' spravljenu u mađarskoj tvornici snova, poručuju iz Kino Zone.

Klaonica u Budimpešti mjesto je neobične i prekrasne ljubavne priče. Maria počinje raditi kao novi kontrolor kvalitete mesa u klaonici. Svoj posao shvaća ozbiljno i striktno se drži pravila, a njezin nešto stariji šef Endre također je tiha osoba. Polako se upoznavaju i prepoznavajući duhovnu sličnost, sami ostaju začuđeni kada shvate da noću čak sanjaju iste snove.

Oprezno pokušavaju jedan san i ostvariti. Priču o dvije osobe koji otkrivaju carstvo emocija i tjelesne požude, isprva individualno, a zatim i zajedno, nježno je ispričala redateljica Ildikó Enyedi, i to suptilnim humorom. Film o strahu koji blokira da se ljudi otvaraju drugima te koliko je to stimulirajuće kada se to konačno i napravi. Neobičan ljubavni par čine talentirana Alexandra Borbély i Géza Morcsányi kojem je ovo unatoč poznim godinama filmski debi. Među brojnim priznanjima koje je film pokupio valja prvenstveno istaknuti čak četiri nagrade na Berlinaleu uključujući i Zlatnog medvjeda za najbolji film, Europsku filmsku nagradu za najbolju glumicu, odnosno, nominaciju za najbolji strani film na Oscarima 2018.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

18. travanj 2024 20:02