StoryEditorOCM
ĐiradaU CITY GALERIJI

Dvodnevni program 3. Dana meda i pčelarskih proizvoda

Piše Zadarski.hr
30. studenog 2018. - 11:42
med 7

Treće izdanje Dana meda i pčelarskih proizvoda, pod pokroviteljstvom Zadarske županije, održat će se 7. i 8. prosinca 2018. godine u prostorima City galerije u Zadru. Dvodnevni program donosi brojne zanimljivosti. Uz prodajnu izložbu pčelinjih proizvoda, u suradnji s Hotelijersko turističkom i ugostiteljskom školom Zadar, Poljoprivredno, prehrambenom i veterinarskom školom Stanka Ožanića te pčelarskim udrugama s područja Zadarske županije prvog dana manifestacije upriličit će se medni doručak za sve posjetitelje. Uz edukaciju o nutritivnoj vrijednosti meda moći će se i degustirati pčelinji proizvodi.

Za one željne dodatnog znanja, u subotu 8. prosinca u Gradskoj knjižnici Zadar održat će se stručno edukacijska predavanja (od 9 do 11 sati).

- Ovo je jedan od konkretnih načina podrške pčelarskom poduzetništvu pri podizanju kvalitete i obima proizvodnje te plasmanu meda i drugih pčelinjih proizvoda na tržište. U Zadarskoj županiji imamo dugu tradiciju proizvodnje meda, a naši lokalni proizvođači na ovaj način dobit će priliku izravno se predstaviti svojim kupcima, istaknuo je Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije.

U petak 7. prosinca na Dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara služit će se sveta misa u crkvi sv. Šime s početkom u 9 sati. Učenici prvih razreda osnovnih škola dobit će staklenku meda s nacionalnom oznakom kroz projekt Školski medni dan kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede. Cilj projekta, u koji će se ove godine uključiti čak 38 škola s područja Zadarske županije, jest ukazivanje na važnost konzumiranja i potrebe uključivanja meda u svakodnevnu prehranu djece.

- Održavanje ovog Sajma, koji malo po malo postaje tradicija, idealna je prilika našim pčelarima za promociju i prodaju svojih proizvoda. Ovo je najbolje razdoblje za med i pčelinje proizvode i nadam se dobrom odazivu naših stanovnika, poručio je Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

19. travanj 2024 12:35