StoryEditorOCM
4 kantunaMUKE PO TEHNOLOGIJI

Vijećnici glasove šalju samo predsjednici skupštine, ali to se nimalo ne sviđa oporbi koja govori kako to nije ‘legitiman način‘ glasanja

Piše Iva Ivanac
9. travnja 2020. - 12:15

Izgleda kako ideja kluba Kluba Akcije i Mosta, koja se tiče održavanja tematske sjednice o turizmu, nije naišla na plodno tlo, jer je za prijedlog da se nešto uvrsti u dnevni red potrebna suglasnost jedne trećine vijećnika. 

Oporbenim vijećnicima se obrazloženje koje je uputila predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović nije svidjelo, baš kao što im se nije svidio način glasanja vijećnika. Naime, vijećnici svoje glasove šalju isključivo predsjednici Županijske skupštine, a ne svima. Tako ostali vijećnici ne mogu vidjeti kako je netko drugi glasovao. Izgleda kako elektronska sjednica zadaje muke vijećnicima. 

Rudolf Dvorski (MODES) zbog toga očekuje da se pronađe rješenje održavanja sjednica u primjerenim uvjetima u kojima se mjere određene od strane Stožera civilne zaštite mogu poštivati.

Ante Rubeša (Akcija mladih) je istaknuo kako je elektronski tip sjednice ‘smiješan i protuzakonit’ jer vijećnici ne mogu vidjeti kako tko glasuje zbog slanja glasova predsjednici Županijske skupštine, a ne svima. Također je istaknuo kako formalno nije bilo moguće prikupiti jednu trećinu suglasnosti vijećnika jer su svi u samoizolaciji. 

- Mogli ste bar dogovoriti da svi odgovaraju svima, a ne samo Predsjednici, kako bi bar fingirali kvalificirano glasovanje jer se glasa javno, a ne tajno. Ovo nije legitimno. Nažalost, ni u ovoj situaciji ne možete postići legitimno održavanje elektronske sjednice, istaknula je Marjana Botić (Akcija mladih).

19. travanj 2024 08:17