StoryEditorOCM
4 kantunaBURA NA PROGLAŠENJU POČASNIM GRAĐANIMA

„Sinovčić je držao Subašiću pištolj na glavi, a vi ste Sinovčića podržavali! I sada bi Subašić iz vaših ruku trebao primiti nagradu počasnog građanina? To je umobolno!“

Piše L.Burčul
16. travnja 2019. - 21:00
sjednica_zupanije3-080218.JPG

- Podržavali ste Rena Sinovčića i držali mu „štangu“ u vrijeme kada je Sinovčić držao pištolj na čelu Danijelu Subašiću kako bi ovaj potpisao ugovor za NK Zadar. I sada bi Danijel Subašić iz vaših ruku trebao primiti nagradu kojom ga proglašavate počasnim građaninom Zadra? Pa to bi bilo nenormalno – sa govornice Županijske skupštine u utorak je vijećnik Akcije mladih (AM) Marko Pupić Bakrač rekao predsjedniku Skupštine Željku Lončaru (HDZ).

Sjednica na kojoj je samo trebalo potvrditi ovogodišnje županijske laureate za godišnje nagrade i nagrade za životno djelo pretvorila se u proteste zbog prijedloga odluke da se počasnim građanima Zadarske županije proglase Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković.

- Da se glasa pojedinačno, glasao bih samo za Subašića. Oni jesu reprezentacija, ali nisu svi dali jednak doprinos. Uz to, Subašić nikada nije došao u Zadar praznih ruku, on je jedini humanitarac, donator, velikog srca. Što je to napravio Livaković da bi bio počasni građanin? – poručio je Milan Stojanov (HNS), dok je inače staloženi Drago Čulina (MODES) zajapureno sa govornice poručio da su Pupić Bakrač i Stojanov u pravu, te da je Subašić u Zadru prolazio kroz trnje, da je bio poput Joba, te da nije imao pomoć i da je od navedene četvorke jedini on igrao u Zadru. Jasminka Adžić Sikirić (ŽIVI ZID) je naglasila da ni Modriću u počecima nitko u Zadru nije pomagao, a sad se svi hvale s njim.

- Želite se pokazati velike Hrvatine, zato ih proglašavate počasnima. Bilo bi umobolno da Subašić primi nagradu iz ruku čovjeka koji je Rena Sinovčića podržavao u kandidaturi za prvog čovjeka županijskog HDZ-a, a Sinovčić onda držao Subašiću pištolj na čelu. Svi ste podržavali Sinovčića, a sada se hoćete kititi tuđim perjem – bio je uporan Pupić Bakrač, no nakon burne rasprave većinom glasova županijskih vijećnika su Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković u utorak proglašeni počasnim građanima Zadarske županije.

Nagrada za životno djelo potvrđena je jednoglasno Vladimiru Skračiću, te posthumno mons. Pavlu Keri, a većinom glasova godišnje nagrade potvrđene su Draganu Županu, Udruzi branitelja oboljelih od PTSP-a, Juliji Brkić, Davoru Vidakoviću, Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom, Kazalištu lutaka Zadar, Davoru, Petru i Mladenu Pešiću, te Zvonimiru Vlatkoviću.

Aktualni sat je prošao sa dvije opomene – Pupiću Bakraču i Anti Rubeši (AM), prvi je potpuno mirno izjavio da zadarski župan Božidar Longin ima „ograničene intelektualne kapacitete“, dok je drugi dobacivao sa sjedalice, govorio da župan „nije bio u Kini nego partijao po Tajlandu“ i HDZ nazivao „demonskom zajednicom“. Predsjednik Lončar ni jednog nije udaljio sa sjednice, unatoč nebrojenim uvredama.

17. travanj 2024 16:07