StoryEditorOCM
4 kantunaGRADSKO VIJEĆE 'DEZINSEKCIJI' DALO BITKU S KOMARCIMA

PUPIĆ BAKRAČ: Škrgatić iz Zavoda za javno zdravstvo je uvezan s Riječanima ŠKRGATIĆ: Ne poznajem ih, nismo imali kontakte

31. ožujka 2017. - 16:42
policija_ankete4-161013

Zadarsko je Gradsko vijeće odradilo svoju posljednju sjednicu u ovom mandatu i to sa svega jednom točkom dnevnog reda kojom su izabrali riječku "Dezinsekciju" za deratizaciju i dezinsekciju na području grada. Trebalo je to biti odrađeno na prošloj sjednici, ali se tada u vijećničkim raspravama pojavila dilema udovoljava li eliminirana zajednica ponuditelja (Pecto, ID Eko i Veterinarska stanica Vetam) uvjetima natječaja ili ne, pa se išlo u još jednu provjeru.

Po ocjeni Zavoda za javno zdravstvo zajednica ponuditelja prvi put nije udovoljavala minimalnim tehničkim uvjetima natječaja jer su imali tri umjesto tražena četiri ULV uređaja. Te višenamjenske uređaje se išlo dodatno provjeravati, ali je ZJZ opet ocijenio da ni s tom "dodatnom opremom" zajednica ponuditelja ne ispunjava uvjete natječaja jer njima mogu obavljati samo toplo, a ne hladno zamagljivanje kako je to propisano.

-Povjerenstvo je dobilo takav odgovor iz Zavoda za javno zdravstvo koji je jedini meritoran reći je li uređaj pogodan ili nije, objasnio je pomoćnik pročelnice za komunalnu djelatnost Ante Babić.

Opozicija nije bila zadovoljna takvim ishodom i to zbog toga što im je na prošloj sjednici obećano "drugo mišljenje" i stav Ministarstva zdravstva.

-Gradonačelnik je jasno rekao da će se tražiti mišljenje Ministarstva, trebali smo dobiti drugo mišljenje, možda i iz nekog grada sličnog Zadru. Zar ste očekivali da će ZJZ pobiti svoje prvo mišljenje?! Ne vjerujem ZJZ-u, siguran sam da je Zoran Škrgatić iz ZJZ uvezan s "Dezinsekcijom", rekao je Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih) dok je Omerka Šarić (SDP) iznijela svoj dojam da "netko želi da posao dobije netko tko ne zadovoljava uvjete", a bila je i nezadovoljna dezinsekcijom i deratizacijom, pogotovo na zadarskim otocima.

-To je točno, ja u stanu na Diklu imam tri aparata protiv komaraca. Ne vidim logiku po kojoj bi ZJZ sada pobio svoje prvo mišljenje, rekao je Teo Boban (Modes).

-Ovo je neozbiljno jer i kod liječnika imate pravo na drugo, pa i treće mišljenje, a ovdje se na četverogodišnjoj razini radi o razlici između te dvije ponude od 600.000 kuna, kazao je Ante Periša (Modes) i izazvao repliku Branka Dukića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika.

-Biste li dopustili da nas netko neadekvatno zaprašuje pesticidima, pa makar razlika bila 600.000 kuna, rekao je Dukić smatrajući da je struka ta koja nalaže način obavljanja dezinsekcije i deratizacije.

Dukića je podržala i Elvira Sterle (HDZ) jer je ZJZ "jedini koji verificirano odlučuje o pitanjima struke", ali se Pupić Bakrač zapitao što ako ZJZ u nekom drugom gradu propisuje drugačija pravila i dopušta upotrebu spornih uređaja.

Na koncu je nekolicina vijećnika "pogledala kroz prozor" i zaključila da je sezona blizu, da je toplo i da se u bitku protiv komaraca mora krenuti što je prije moguće. Pri glasanju su protiv izbora "Dezinsekcije" bili jedino Pupić Bakrač i Ante Rubeša iz Akcije mladih.

 

ŠKRGATIĆ: Ne poznajem nikoga iz "Dezinsekcije" niti sam s njima imao kontakt

-Nikoga iz "Dezinsekcije" ne poznajem, niti znam tko je vlasnik te tvrtke! Nikada nisam imao nikakvog kontakta s tim ljudima izjavio je Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, odgovarajući na prozivku Marka Pupića Bakrača.

Zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Pecto, ID Eko i Veterinarska stanica Vetam za posao dezinsekcije i deratizacije ponudila je iznos od 869.960 kuna, ali po ocjeni Zavoda za javno zdravstvo nije udovoljila propozicijama natječaja.

Riječka "Dezinsekcija" koja već godinama na području Zadra obavlja taj posao, ponudila je milijun i 22.560 kuna.

17. travanj 2024 22:57