StoryEditorOCM
4 kantunaDI SI BIJA KAD JE...

Prvi put od izbijanja epidemije Dukić došao na tiskovnu i na žalbe mještana Premude, Silbe i Oliba da su ostavljeni odgovorio: To nije istina!

Piše Ivica Nevešćanin
24. ožujka 2020. - 13:41

U utorak, na petoj po redu konferenciji za medije Županijskog stožera civilne zaštite, po prvi put se pojavio gradonačelnik Zadra Branko Dukić kako bi s papira pročitao što je Gradski stožer civilne zaštite, odnosno Grad Zadar, gradske tvrtke i ustanove, dosad sve poduzeo u suzbijanju širenja virusa, a sve prema naputcima Nacionalnog i Županijskog civilnog stožera.  

Na pitanje novinara Slobodne Dalmacije da komentira nezadovoljstvo otočana, odnosno predsjednika MO Silbe, Oliba i Premude koji se žale da su u ovakvoj situaciji, iako administrativni dio grada, ostavljeni u potpunoj izolaciji, bez ikakve skrbi i brige, bez zaštitnih sredstava, da nemaju brodske veze i da se snalaze kako mogu i umiju, te da ih nitko gradske uprave nije zvao niti odgovorio na njihove upite, gradonačelnik je rekao:

- Sa svima kontaktiramo, to što govorite nije istina. Redovito ih kontaktiramo i pratimo. Prošli tjedan smo ih trebali sve obići, ali ne povodom novih mjera već zbog oštećenja na obalnim pojasevima. Nisu napušteni, sve mjere koje su uvedene su stigle od Nacionalnog stožera civilne zaštite. Najveći problem je ispao sa Silbom s obzirom na to da se Žalić obnavlja, ali danas do kraja dana očekujemo novu odluku u kojem će se uspostaviti katamaran za Silbu jer trajekt ne može pristati. Od agencije za linijski promet išao je dopis prema Nacionalnom stožeru da za Silbu ide katamaran četiri puta tjedno i danas očekujemo tu odluku.
Što se tiče Grada Zadra, mi ćemo skrbiti za svoje otoke i sve gradske službe stoje na raspolaganju u slučaju hitnoće, kako stanovnicima grada tako i stanovnicima na otocima koji administrativno pripadaju Gradu Zadru.

25. travanj 2024 10:42