StoryEditorOCM
4 kantunaVIRSKA ‘CASABLANCA‘

Priznao krivnju: Moja zaručnica je bila u ženskom WC-u, ispred muškog je bio red, a Kapović je htio ući u ženski. Ne sjećam se kada sam izvadio nož...

Piše B.S.
18. siječnja 2021. - 17:38

Za pokušaj ubojstva optužen 27-godišnji državljanin Turske Ibrahim Mert Keskin u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Zadru priznao krivnju za pokušaj ubojstva iz lipnja prošle godine kada je tijekom ljetovanja na otoku Viru u noćnom klubu Casablanca nožem u leđa ubo 29-godišnjeg Alena Kapovića.

- Iskreno mi je žao zbog svega što se dogodilo. Obećavam da se ovakvo što više nikada neće ponoviti. Smatram da sam kazneno djelo počinio u samoobrani, no, ponavljam, iskreno žalim. Da sam znao što će uslijediti radije bih pustio da me izmlate, nego izvukao nož – rekao je Keskin nakon što je doveden u sudnicu iz istražnog zatvora u Zadru u kojem se nalazi od lipnja kada je uhvaćen u Lici pri pokušaju bijega.

Napad se odigrao 28. lipnja oko 1.30 sati ispred ulaza u ženski toalet noćnog kluba Casablanca gdje je nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba, 29-godišnjaka ubo u gornji dio leđa preklopnim nožićem dugim 20 centimetara, dužine oštrice 8,5 centimetara.
Keskina su zaustavili zaštitari, a saznanja o događaju je policija zaprimila iz zadarske Opće bolnice. Iako je isprva opovrgnuo krivnju Keskin je u ponedjeljak promijenio stav te ipak priznao kazneno djelo.

- Dolazim u ovu zemlju na odmor, a ne da bih nekom nanio zlo. Još jednom ponavljam da mi je žao - priznao je, te ispričao kako je Kapovića prvi put vidio te večeri ispred toaleta kluba.

- Moja zaručnica je bila u ženskom toaletu, ispred muškog je bio red, a Kapović je htio ući u ženski. Ispružio sam ruke i rekao mu: "No, no..", ali on me gurnuo i krenuo unutra. Sjećam se da je tada više ljudi krenulo na mene, zadavali su mi udarce. Kada sam otvorio očio bio sam na podu, izgubio sam svijest, a zaručnica je bila pored mene - posvjedočio je.

Rekao je kako mu je nož koji je bio zakačen za hlače ranije poklonila zaručnica jer je na poslu u Njemačkoj gdje živi i radi bio dva puta napadnut.

- Ne sjećam se trenutka kada sam izvadio taj nož. imao sam modricu ispod oka, primio sam udarac u leđa i u glavu - rekao je.

Optužba je za njega međutim zatražila odgovarajuću kaznu zatvora, te produženje pritvora smatrajući da će na slobodi napustiti područje Hrvatske i pobjeći u Tursku čiji je državljanin.

- Ovakva je ozlijeda mogla uzrokovati smrt. A zadana je kada je žrtva bila okrenuta leđima, te ga ni na koji način nije izravno ugrozila. Tek stjecajem okolnosti nije došlo do teže posljedice – rekao je zastupniik optužbe Slobodan Denona.

Keskinov odvjetnik Franjo Ribić rekao je kako zapravo klub Casablanca predstavlja opasno mjesto za turiste, jer su neovisno o ovom događaju ljetos tamo premlaćena najmanje tri turista.

- Čak 17 svjedoka nije znalo reći što se točno dogodilo inkriminirane večeri. Postoje brojne neobičnosti u iskazivanju svjedoka. Sam Alen Kapović je više puta mijenjao iskaz. U bolnici i policiji je isprva rekao da je pao u more. Tek kasnije je naveo da je zadobio ubod nožem, te kako nije niti znao da je uboden dok mu jedna svjedokinja to nije rekla. Također vlasnik kuće i kluba nisu prijavili kazneno djelo te su predali neupotrebljivu snimku nadzornih kamera zbog čega nitko u ovom postupku nije razjasnio što se zapravo dogodilo - rekao je Keskinov odvjetnik.

Naveo je kako je Keskin počinio djelo u nužnoj obrani, zbog čega ga se treba pustiti iz zatvora i osloboditi. Njegov drugi odvjetnik Domagoj Gregorić tome je pridodao i Keskinovo narušeno zdravstveno stanje jer je u zatvoru dobio čak 26 kilograma više, a inače boluje od astme, te se u zatvoru može zaraziti korona virusom i umrijeti.

Predsjednica vijeća sutkinja Dijana Grancarić najavila je donošenje presude za utorak, 19. prosinca.

24. travanj 2024 05:19