StoryEditorOCM
4 kantunaTEORIJE ZAVJERE

Prestrašeni da im noću u tajnosti uvode 5G mrežu, mještani Bibinja uništili opremu za Wi Fi; Općina: Nevjerojatno da netko širi takve informacije!

Piše AVŠ
15. travnja 2020. - 14:46

Nepoznati počinitelj ili više njih, kako to obično piše u policijskim izvještajima, u tihi se uskršnji ponedjeljak, ohrabren činjenicom da je ostatak sela ostao doma, popeo na sportski centar Crljenica i polomio čudnu tehnološku napravu koju je Općina nedavno tamo postavila.

- Ne'š ti držat 5G u mojemu selu – mora da je pomislio prije nego je odlučno zamahnuo i uništio, pazite sad, opremu za Wi Fi koji je Općina Bibinje nedavno dobila na poklon od Europske unije kako bi građani, uključujući i “teoretičara zavjere” koji ju je uništio, imali besplatan pristup internetu u javnim prostorima.

Riječ je, zapravo, o običnoj opremi za prijenos bežičnog internetskog signala, kakvog velika većina mještana ima upravo u svome domu.

Taj nemili incident potaknuo je Općinu da na svojim stranicama danas objavi priopćenje kakvo ne viđamo često, ni tonom ni sadržajem, iz kojega proizlazi da je u vrijeme ove nezapamćene pandemije koronavirusa, samoizolacije i svakavih čuda u kojima živimo u ova bremenita vremena, u Bibinjama trenutno najvažnija tema - 5G.

Štoviše, Bibinjci su uvjereni kako im, u vrijeme kada oni moraju ostati doma, Općina iza njihovih leđa potiho uvodi 5G mrežu!

- Kako su se u mjestu pojavile informacije da Općina Bibinje u tajnosti i po noći instalirala opremu za 5G signal dužni smo takve navode demantirati. To nije istina. Zapravo je nevjerojatno da u ovakvim trenutcima netko u javnost plasira takve neistinite informacije, odnosno laži.

Pored ovakvih neistina koje su se pojavile u javnosti, u ponedjeljak smo primili još jednu neugodnu informaciju. Prijavljeno je kako oprema postavljena na SC Crljenica je djelomično uništena - kažu u Općini pa nastavljaju:

- S obzirom na novonastalu situaciju, pandemije COVID-19, smatrali smo neprimjerenim, dok istovremeno svi trebaju ostati kod kuće kako bi sačuvali zdravlje, hvaliti se kako je implementirana oprema koja omogućava besplatni pristup internetu na frekventnim javnim površinama (vani).

- Tijekom veljače, izvedeni su radovi na postavljanju opreme u sklopu Wifi4EU projekta, koji se financira iz sredstava EU- piše dalje u općinskom priopćenju gdje objašnjavaju kako se WiFi usluga temelji na Cisco rješenjima, tvrtke Cisco Systems iz SAD-a koji zadovoljavaju sve propisane zahtjeve Europske komisije i INEA agencije.

Radovi na postavljaju opreme izvodili su se u prijepodnevnim satima na Domu kulture i zgradi Općine, dok je onaj na SC Crljenica, koji je prvi stradao, postavljen tijekom poslijepodneva. Dakle, ne noću, kako se po Bibinjama pronio glas.

I za kraj, umjesto zaključka.

Kako je cijeli sistem spojen na mrežu, čim se dogodi neko oštećenje, kvar se može vidjeti u realnom vremenu. S obzirom na to da je i prostor Dječjeg vrtića, i dvorišta pod video nadzorom, ne sumnjamo kako će se krivac brzo otkriti.
 

19. travanj 2024 03:28