StoryEditorOCM
4 kantuna‘BILA JE TUŽNA‘

Nisu joj htjeli dati posteljinu, pa majka (66) iz Bibinja sinu i supruzi prijetila sjekirom, čekićem i - pajserom!

Piše B.S.
16. ožujka 2021. - 21:02

Zbog prijetnji sjekirom, čekićem i 'pajserom' sinu i njegovoj supruzi, 66-godišnja majka iz Bibinja nepravomoćno je na Općinskom sudu u Zadru osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Obiteljski sukob odigrao se 21. veljače prošle godine u obiteljskoj kući u Bibinjama gdje je majka oko devet sati ujutro, tražeći posteljinu, sjekirom i "pajserom" udarala po njihovim ulaznim vratima, dok su oni s unutarnje strane tijelima sprečavali da ih otvori. Nakon što su na mjesto događaja došli policajci 66-godišnjakinja je rekla da će sina ubiti, iščupati mu grkljan na spavanju, te ga s dva prsta zadaviti i zapaliti benzinom. Policija joj je oduzela zračnu pušku marke "Norconia".

U svojoj obrani pojasnila je kako je dva mjeseca ranije molila sina da na katu, gdje živi, otvori vrata, jer joj je hladno pa treba uzeti pokrivače. Sin se na to, kako je rekla, uhvatio rukama za "onu stvar" i rekao "ovo ću ti dati, a ne ključ, nemaš što gore tražiti, idi ća". Kritične prigode je zvonila ali joj nitko nije otvarao, pa je uzela malu sjekiricu i montirač s kojima je podigla vrata. Slučajno je s montiračem razbila staklo na vratima i tražila od njih da se maknu da može ući.

Pri tom je ozlijedila ruku nakon čega je otišla rekavši samo: 'hvala ti sine'. Priznala je da je doista rekla da će ga ubiti, ali ne sa puškom jer je ne voli, nego sa svoja dva prsta, jer ga je rodila. Sve to nije ozbiljno mislila, jer, kako je pojasnila, koja bi majka ubila svoje dijete. Pojasnila je kako je sve počelo nakon smrti njezinog supruga kada joj je sin rekao da skupi svoje stvari i da odlazi gdje god zna jer je to sad njegova kuća. Naglasila je kako je inače bila vesela žena, a sada je puna tuge.

Sin je pak posvjedočio suprotno, te naveo kako je nakon smrti njegovog oca majka ta koja ga nastoji izbaciti iz kuće. Sve je kulminiralo kobnog dana kada je njegova majka počel po ulaznim vratima stana udarati 'pajserom', kojeg je potom zamijenila sjekirom, pa čekićem. Dodao je kako majka ranije nije tražila nikakvu plahtu. To je potvrdila i njegova supruga navodeći kako je njegova majka kritičnog dana pajserom razbila staklo.

Sud je prilikom individualizacije i odmjeravanja kazne kao olakotnu okolnost cijenio dosadašnju neosuđivanost 66-godišnjakinje za kaznena djela, te njezinu životnu dob, dok otegotnih okolnosti nije bilo.

Na mjestu događaja pronađena je sjekira s drvenom drškom ukupne dužine 44 cm i plavi metalni pajser ukupne dužine 49cm. Na ulaznim vratima u stan pronađeni su tragovi mehaničkih oštećenja u vidu kidanja raznih oblika i dimenzija. Jezičak brave je bio slomljen, a na lijevom krilu vrata bilo je razbijeno staklo.

20. travanj 2024 07:31