StoryEditorOCM
4 kantunaCRNI REKORD

Kaljski umirovljenici "akužali" koronu dok su igrali karte. Zbog dožupana Vickovića, u samoizolaciji i dožupan Mršić te još dva dva pročelnika

Piše AVŠ
28. kolovoza 2020. - 11:51

Na području Zadarske županije u petak su registrirana 23 nova slučaja zaraze koronavirusom te jedan smrtni slučaj, što je crni rekord otkako se vodi statistika broja oboljelih.

Čak devetoro novozaraženih je iz općine Kali, a prema službenom izvješću iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, riječ o starijim osobama koje su bile u međusobnom kontaktu.

Kako doznajemo, umirovljenici su se virusom zarazili u društvenim prostorijama kluba umirovljenika gdje se inače okupljaju kako bi igrali karte. Jedan od njih je, ne znajući da je pozitivan na COVID-19, zadnjih nekoliko dana dolazio na redovitu partiju briškule i trešete, pa se virus brzo raširio.

Osim kaljskih umirovljenika, osam novooboljelih je iz grada Zadra, tri su osobe iz općine Sv. Filip i Jakov, dvije iz općine Sukošan i jedna s područja općine Zemunik Donji.

Da je pozitivan na COVID-19 u četvrtak je objavio i zadarski dožupan Šime Vicković, inače i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Simptome je osjetio u srijedu tijekom jutra te zbog preventivnih razloga nije išao na radno mjesto, već je posao radio od kuće. Zbog njegovog pozitivnog testa, u samoizolaciji je i drugi dožupan Šime Mršić te još dva županijska pročelnika s kojima je Vicković u utorak održao sastanak.

 

18. travanj 2024 10:23