StoryEditorOCM
4 kantunaNOVA LOKACIJA

Kad će socijalno, mirovinsko i FINA preseliti u Murvičku? Trebali su do kraja studenog, ali još uvijek su sve tri službe na Poluotoku

Piše AVŠ, MGM
20. siječnja 2021. - 21:20

Iako su zadnje informacije govorile kako će se službe mirovinskog i socijalnog osiguranja te FINA s Poluotoka u novi stambeni kompleks na Putu Murvice preseliti najkasnije do kraja studenog prošle godine, to se još uvijek nije dogodilo. Poslovno-stambeno zdanje na mjestu nekadašnje Tvornice kruha završeno je u potpunosti, sređen je okoliš, pristupne ceste, dio poslovnih prostora već je useljen.

No, spomenute službe još su na Poluotoku.

- Što se mene tiče, Zavod za mirovinsko osiguranje mogao bi se preseliti već danas, jer su njihovi prostori gotovi i opremljeni namještajem. Zavod za socijalno je korak iza toga jer se namještaj još čeka, ali sami prostori su također gotovi- kaže nam inženjer Željko Predovan, glavni projektant i jedan od investitora ovog projekta vrijednog 12 milijuna eura.

Što se događa s preseljenjem FINA-e, i njemu je misterija. Prostor su kupili, platili, imaju projekt uređenja, ali radovi još nisu niti započeli pa je buduća FINA u Murvičkoj još uvijek u roh bau izdanju.

image
Luka Gerlanc/Cropix

I Zavod za mirovinsko i FINA, kao i ostali poslovni subjekti, svoje su poslovne prostore kupili i njihovo su vlasništvo. "Socijalno" će svoje sjedište imati u prizemlju i na etaži na prvom katu, a ostali poslovni subjekti u ostakljenim prostorima u prizemnom dijelu. Nakon preseljenja te službe, objavit će se javni natječaj za prodaju sadašnje zgrade “Socijalnog” u ulici Šimuna Kožičića Benje. Na sjednici u ožujku prošle godine Vlada je dala suglasnost da se ta nekretnina proda te za 6.5 milijuna eura kupi novi poslovni prostor u Murvičkoj. Kao razlog je navedena činjenica da na Poluotoku nema odgovarajućeg pristupa postojećoj zgradi, odnosno da je nedovoljan broj parkirnih mjesta.

Kako je iz Ministarstva državne imovine prije toga stigla povrda da u Zadru nema raspoloživih i pogodnih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, a već ranije se odustalo od planirane rekonstrukcije zgrade “Socijalnog” na Poluotoku, kupljen je prostor u Murvičkoj. Stara zgrada "Socijalnog" procijenjena je na 35.6 milijuna kuna i to bi trebala biti početna cijena po kojoj će se prodavati na javnom natječaju.

image
FINA na Istarskoj obali vrlo je atraktivan objekt
Jure Miskovic/Cropix

Iz istog razloga, specifične lokacije s ograničenim pristupom za građane i blindirana vozila, seli i FINA s Istarske obale. To iseljenje na drugu lokaciju tražili su iz zadarske gradske uprave pa je uprava državne agencije za financije novi smještaj našla u Murvičkoj. Prostor od 1.085 m² i 12 parkirnih mjesta platili su oko dva milijuna eura bez PDV-a. Nakon iseljenja, stara zgrada navodno će se dati u zakup.

Odlaskom oba zavoda te FINA-e, s Poluotoka odlazi oko 200-njak službenika koji rade u tim državnim službama.

18. travanj 2024 09:24