StoryEditorOCM
4 kantunaNEMA ODGOVORA NA PITANJE HOĆE LI I KOLIKI KREDIT GRAD ZADAR PODIĆI ZA OPORAVAK NK ZADRA

Dukić: Infrastruktura nije glavni razlog gubljenja licencije, papiri baš i ne postoje - gradskim novcem nitko se ne smije poigravati, a jedna od opcija je i stečaj!

30. srpnja 2019. - 15:44
gradsko_vijece14-300719

Situacija u Nogometnom klubu Zadar očekivano je privukla pažnju zadarskih gradskih vijećnika koji su od gradonačelnika Branka Dukića zatražili dokumentaciju iz koje bi shvatili što se na Stanovima zaista događa. Dakako, imali su i svoje prijedloge o tome što bi u Klubu trebaloi napraviti ako ga Grad želi dovesti u pristojno stanje.
Najprije je nezavisni vijećnik Mladen Malta zatražio da mu se dostave Statut i Poslovnik o radu, te zapisnik s posljednje sjednice Nadzornog odbora NK Zadra na kojoj je razriješen Svetko Ćustić i odmah za direktora imenovan Damir Knežević. Malta želi vidjeti i plan i program temeljem kojega je Knežević uopće izabran za direktora.
Podržao ga je Erol Gaši (SDP) koji je uvjeren da je NK Zadar izgubio licenciju za Drugu i pao u Treću ligu zbog nedostatne sportske infrastrukture, što je "nadležnost Grada Zadra".

-Novi direktor Kluba je nekim igračima kazao da će Grad Zadaruzeti kredit kako bi isplatio dugove i plaće igračima za prethodno razdoblje. Zanima me o kolikom kreditu se radi i na koji rok ga Grad želi podići, pitao je Gaši.
Konkretan odgovor nije dobio.

-Raspitao sam se o stanju u NK Zadru. Novi direktor je tek došao, papiri baš i ne postoje, pa će mu trebati vremena da sve sagleda. Infrastruktura nije glavni razlog za gubljenje licencije, ali neka najprije Nadzorni odbor vidi i odredi pravac kojim će Klub ići. Grad Zadar će pomagati u traženju rješenja za te dubioze, odgovorio je Gašiju gradonačelnik Branko Dukić.

Nezadovoljan odgovorom, Gaši je ustvrdio da se još ne zna je li Klub udruga ili sportsko dioničko društvo jer preoblikovanje nije završeno bez potpisa ministra financija na ugovor s Gradom Zadrom.

-Najbolje bi bilo odmah Klub pustiti da ode u stečaj i da se vrati zdrav. U protivnom, nastavit će se crpljenje novca iz gradskog proračuna, a onda će na kraju stečaj opet biti jedino rješenje, rekao je Gaši.

-Stečaj je jedna od opcija! Ali, neka najprije novi direktor snimi situaciju. Sigurno je da se gradskim novcem nitko ne smije poigravati i da sve mora biti transparentno, zaključio je gradonačelnik Dukić ponavljajući da "financijske postavke" i poslovanje kakvi su u Košarkaškom, moraju biti uspostavljeni i u Nogometnom klubu Zadar.

20. travanj 2024 03:40