StoryEditorOCM
4 kantunaVIRSKA ‘CASABLANCA‘

Državljanin Turske (27) koji je htio spriječiti Viranina da uđe u toalet, pa ga ubo nožem u leđa, osuđen na dvije godine zatvora!

Piše Božana Sviličić
19. siječnja 2021. - 20:09

Za pokušaj ubojstva optužen 27-godišnji državljanin Turske Ibrahim Mert Keskin nepravomoćno je u utorak na Županijskom sudu u Zadru osuđen na dvije godine zatvora jer je tijekom ljetovanja na otoku Viru u noćnom klubu Casablanca nožem u leđa ubo 29-godišnjeg Alena Kapovića.

Iako je minimalna kazna za kazneno djelo pokušaja ubojstva pet godina zatvora, predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić Keskinu je odredila kaznu ispod minimalne smatrajući da za to postoje posebno olakotne okolnosti: priznanje kazneog djela, izraženo kajanje, isprika oštećeniku, te primjereno držanje i stav pred sudom. Otegotne okolnosti nisu pronađene, a Keskin dosad nije bio osuđivan.

- Sud je stava da će se ovom sankcijom postići generalna prevencija – rekla je sutkinja Grancarić
Keskinu je zbog opasnosti od bijega produžen pritvor do pravomoćnosti presude ili rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora s tim da istražni zatvor za ovo kazneno djelo ukupno ne može biti duži od dvije i pol godine.
Keskin se u pritvoru nalazi od lipnja prošle godine kada je uhićen na auto cesti u Lici prilikokm bijega, što mu je uračunato u kaznu.

- S obzirom da je osuđenik državljanin Turske postoji velika opasnost od bijega. To što mu zaručnica ima prebivalište u Hrvatskoj nije dovoljna garancija da neće pobjeći i izbjeći pravomoćno okončanje kaznenog postupka - rekla je sutkinja.
Keskinu je oduzet i nož kojim je napao Viranina, a koji mu je kako je rekao na sudu, poklonila zaručnica jer je u Njemačkoj gdje živi I radi u pošti bio dva puta napadnut.

Upravo zbog zaručnice izbio je sukob 28. lipnja oko 1.30 sati ispred ulaza u ženski toalet noćnog kluba Casablanca. Čak 17 svjedoka koliko ih je na sudu ispitano nije do kraja razjasnilo što se te večeri dogodilo, a vlasnik kluba i kuće gdje se nalazi klub dostavili su neispravne snimke nadzornih kamera. Keskin je priznao da je nožem u leđa ubo Viranina jer je htio ući u toalet gdje je tada bila njegova zaručnica,

- Rekao sam mu da ne smije ući, ali on nije poslušao. Ubrzo sam se našao na podu. Primao sam udarce. Nož sam izvukao sa stražnje strane hlača, žao mi je zbog svega što se dogodilo u Zadar i na Vir dolazim više od 16 godina na ljetovanje. Ne dolazim ovdje da bih napravio zlo - rekao je na sudu Keskin.

Viranina je ubo u gornji dio leđa preklopnim nožićem dugim 20 centimetara, dužine oštrice 8,5 centimetara.
U daljnjem napadu zaustavili su ga zaštitari, a saznanja o događaju je policija zaprimila iz zadarske Opće bolnice. Kapović je zadobio tešku tjelesnu ozlijedu ali je isprva policiji rekao da je pao u more.

19. travanj 2024 05:50