StoryEditorOCM
4 kantunaŠKORINO JATO

Domovinski pokret u Zadru: Zašto Plenković nije u samoizolaciji? Takve se donedavno nazivalo teroristima...

Piše Hina
23. lipnja 2020. - 16:21

Predstavnici Domovinskog pokreta u IX. izbornoj jedinici Hrvoje Zekanović i Damir Biloglav upitali su u utorak zašto premijer Plenković, nakon što je zbog koronavirusa prekinut Adria Tour u Zadru kojemu je nazočio, nije u samoizolaciji i rekli da se takve donedavno nazivalo teroristima. 

"Hoće li (Plenković) žrtvovati i ugroziti hrvatske građane neodgovornim ponašanjem ili će kao savjesni građanin, bez obzira na to što je trenutačno negativan, otići 14 dana u samoizolaciju?", upitao je Zekanović na konferenciji za novinare u Zadru.

Zekanović je rekao i da se takve ljude - koji su bili u neposrednim kontaktu sa zaraženima, a izbjegavali propisanu mjeru samoizolacije - donedavno nazivalo teroristima.

Problem je u tome, dodao je, što je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite u Zadru Šime Vicković procijenio da ni on niti Andrej Plenković nisu osobe koje bi trebale ići u samoizolaciju.

Podsjetili su da je Adria Tour u Zadru prekinut zbog zaraženog bugarskog tenisača, da je 80-ak ljudi završilo u samoizolaciji, uključujući organizatore i gradonačelnika Branka Dukića i župana Božidara Longina, a da se premijer Andrej Plenković na turniru družio i s tenisačima i s gradonačelnikom i sa županom.

Božinović i Beroš u dvostrukoj ulozi, trebaju napustiti Stožer

Zekanović je također zatražio da ministri Davor Božinović i Vili Beroš "trenutačno napuste čelne pozicije Nacionalnog stožera Civilne zaštite" jer su obojica nositelji lista HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Neprihvatljivo je u vrijeme kampanje, koja je kratka, da te osobe imaju dvostruku ulogu. Jer to je kršenje zapravo svi mogućih pravila bilo koje predizborne političke kampanje. Stoga ovdje inzistiramo, kao Domovinski pokret, kao Hrvatski suverenisti, da te osobe trenutačno napuste tu funkciju", poručili su.

Također su ustvrdili da je "Andrej Plenković uveo mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa u onom trenutku kad mu je to odgovaralo, kad su završili unutarstranački izbori u HDZ-u, a prekinuo ih onda kada je smatrao da će ostvariti najbolji izborni rezultat na parlamentarnim izborima". "I to je ono što je neprihvatljivo", dodao je Zekanović.

Damir Biloglav, liječnik iz Zadra, prozvao je vlast zbog urušavanja zdravstvenog sustava.

"U našem zdravstvu nema nikakvih reformi, nema nikakvog pomaka. Čitav taj sustav polako, i sve bržim korakom, kreće prema svom potpunom raspadu i bojim se da će naš narod na kraju izgubiti javno zdravstvo, što je za mene osobno bio i glavni motiv da se aktiviram u politici jer ne želim da se to dogodi", rekao je Biloglav.

Biloglav je poručio da će se i on i njegovi kolege koji su odabrali medicinu kao životni pozi, boriti "do zadnjeg atoma snage" da se zdravstvo sačuva kao javni sektor.

19. travanj 2024 13:53