StoryEditorOCM
4 kantunaIMOVINA ZD SUDACA

Ardena Bajlo i muž imaju skoro 2 milijuna eura, puno lošiji nisu Dijana Grancarić i suprug, a sudac Rončević posjeduje samo – plaću!

Piše Iva Ivanac
18. siječnja 2021. - 21:57

Koliko su "teški" zadarski suci? Nakon objave podataka o imovini hrvatskih sudaca, pregledali smo kartice predsjednika triju zadarskih sudova i njihovih zamjenika. U karticama je navedena i imovina njihovih supružnika i djece. Nakon što smo "izlistali" imovinu predsjednika zadarskih sudova gdje najviše nekretnina ima novi predsjednik Županijskog suda u Zadru Željko Đerđ, u ovom vam tekstu donosimo pregled imovine potpredsjednika sudova. Možda najvredniju imovinu prijavila je Ardena Bajlo, bivša dugogodišnja predsjednica i aktualna zamjenica predsjednika Trgovačkog suda koja zajedno sa suprugom posjeduje imovinu od oko dva milijuna eura. Ali, krenimo redom...

Potpredsjednica Županijskog suda Dijana Grancarić, posjeduje tri nekretnine, točnije tri građevinska zemljišta u Zadru. Grancarić je vlasnica dvaju zemljišta ukupne površine 866 kvadrata, vrijednosti 650 tisuća kuna, a suvlasnica je zemljišta površine 2315 kvadrata procijenjenog na samo 50 tisuća kuna. Sva zemljišta potpredsjednica suda kupila je uz pomoć kredita i ušteđevine.

Grancarić ima plaću od 26 do 27 tisuća kuna bruto, uštedjela je 48 tisuća eura i to uz pomoć naknada koju je primila za sudjelovanje u izbornim povjerenstvima, od prodaje vozila, a dio toga joj je darovala obitelj.

Njezin suprug u vlasništvu ima osam nekretnina i vlasnik je građevinske tvrtke Diklogradnja. Posjeduje gospodarski objekt u Ninskim stanovima površine 6678 kvadrata vrijedan 100 tisuća kuna kojeg mu je otac darovao. Ima i dvije kuće s okućnicom u Zadru i u Diklu čiju ukupnu vrijednost procjenjuje na tri milijuna kuna. Kuća u Zadru je površine 296 kvadrata, a okućnica ima 822 četvorna metra. Kupio ju je uz pomoć kredita i štednje, dok je drugu kuću, u Diklu, ukupne površine 180 stambenih kvadrata i dvorište od 222 kvadrata, dobio na dar od oca. U njegovom je vlasništvu stan u Zagrebu površine 77 kvadrata i vrijednosti 800 tisuća kuna kojeg je kupio uz pomoć štednje i kredita te građevinsko zemljište u Zadru vrijedno 70 tisuća kuna. Također, vlasnik je i triju "drugih nekretnina" koje se nalaze u Zadru, ukupne vrijednosti 130 tisuća kuna, a koje je kupio uz pomoć štednje i kredita. Kao pokretninu mu je upisan brod iz 2007. godine vrijedan pola milijuna kuna kojeg je također kupio uz pomoć kredita i ušteđevine. Prihod od dividendi u protekloj godini iznosio je 700 tisuća kuna, a ostalih prihoda nema.

"Najtanju" imovinsku karticu ima zamjenik Općinskog suda i predsjednik Zemljišno-knjižnog odjela Vladimir Rončević. On nema ni nekretnina, ni pokretnina, niti udjele u trgovačkim društvima, nema novčane štednje, ali ni dugova niti kredita. Ima jedino plaću koja se kreće od 20 do 21 tisuću kuna bruto.

Njegovoj supruzi također nije upisana nijedna nekretnina, ali zato jesu dvije pokretnine. Riječ je o dva automobila, jedan je marke Volkswagen iz 2015. godine vrijedan 75 tisuća kuna koju je kupljen uz pomoć kredita, te Audi iz 1996. godine vrijednosti osam tisuća kuna koji je dobila na dar, a posjeduje i 25 dionica HT-a. Supruga također ima kredit u PBZ banci od 82 tisuće kuna, a kada je u pitanju mirovine maloljetne djece, upisana je novčana štednja u iznosu od dvije tisuće kuna.

Zamjenica Tomislava Jurline, sutkinja Ardena Bajlo, u svojoj imovinskoj kartici ima upisano osam nekretnina od čega dva građevinska zemljišta u Zadru vrijedna 1,9 milijuna kuna. Plaća joj se kreće između 19 i 20 tisuća kuna bruto, suvlasnica je zemljišta ukupne površine 2553 kvadrata vrijednog 1,35 milijuna kuna koji je dobila u nasljedstvo, a vlasnica je i građevinskog zemljišta površine 750 kvadrata vrijednog 562 tisuća kuna koji je također dobila u nasljedstvo. Također je vlasnica voćnjaka i triju oranica ukupne vrijednosti 849.500,00 kuna koje je dobila u nasljedstvo te suvlasnica dviju oranica koje je također dobila u nasljedstvo vrijednosti 678.250,00 kuna. Kao pokretnina joj je upisan automobil marke Kia iz 2011. godine vrijedan 40 tisuća kuna. Ima i određen udio u Fondu hrvatskih branitelja te štednju u iznosu od 72 tisuće eura. Pod stavkom "ostali prihodi" upisana je nagrada za sportske rezultate u iznosu od sedam tisuća kuna.

U imovinu njenog partnera upisane su ukupno 22 nekretnine, od kojih je u osam slučajeva vlasnik nekretnine, a u preostalih 14 suvlasnik. Vlasnik je kuće s okućnicom u Zadru ukupne površine 689 kvadrata čija je procijenjena vrijednost dva milijuna kuna, a kao izvor stjecanja nekretnine se navodi da je zemljište i dio novca stečeno nasljedstvom, a da je drugi dio novca priskrbio kreditom i darovanjem. Upisane su mu dvije pokretnine, osobni automobil vrijedan 45 tisuća kuna te brod iz 1981. godine vrijedan 40 tisuća kuna. Ima udjele u braniteljskom fondu te u Končaru, a u štednju je "spremio" 62 tisuće eura koje je naslijedio. Pod stavkom "ostali prihodi" se navodi nagrada za sportske rezultate u iznosu od dvije tisuće kuna te kamate od štednje od četiri tisuće kuna.

19. travanj 2024 23:52