Agrofructus: Za mandarine dugujemo 3,5 milijuna kuna

Agrofructus: Za mandarine dugujemo 3,5 milijuna kuna

U Slobodnoj Dalmaciji (2.8.2017.) objavljen je članak "Apel 500 kooperanata - Platite nam 10 milijuna kuna za mandarine" autora Stanislava Solde u kojemu je autor iznio netočan navod o veličini duga "Agrofructusa" prema kooperantima za mandarine.

Iako je nova sezona pred vratima, poljoprivrednici još uvijek nisu dobili novac za lanjske mandarine: Platite nam 10 milijuna kuna!

Demanti "Agrofructusa" prenosimo u cijelosti:

"Agrofructus" je u posljednjih godinu dana od kooperanata u Opuzenu otkupio robe u vrijednosti 50-ak milijuna kuna od čega za mandarine vrijednost od 28 milijuna kuna, dok trenutni dospjeli dug za mandarine iznosi 3,5 milijuna kuna.

"Agrofructus Grupa" je, unatoč problematici s kojom se suočila posljednjih mjeseci, isplatila gotovo 90 posto duga kooperantima za urod mandarine 2016., a preostalih desetak posto isplatit će do kraja mjeseca. Zahvalni smo našim kooperantima na razumijevanju situacije i na potpori koju su nam dali kroz isporuku roba tijekom prvih 7 mjeseci i na taj način podijelili teret neizvjesnosti i sve moguće rizike koji idu s tim.

"Agrofructus Grupa" je ponosna na činjenicu da tijekom svojeg dugogodišnjeg poslovanja nije ostavljala nikakve dugove, niti neriješene odnose, i što je u ovim zahtjevnim okolnostima potvrdila da se može nositi s najvećim izazovima. Kooperanti su u fokusu našeg poslovanja.

Vjerujem da ste i sami svjesni koliko su sve kompanije naslonjene na poslovanje s "Agrokor" koncernom pogođene aktualnom situacijom koja uvelike utječe na poslovanje i likvidnost istih, pa tako i "Agrofructus" grupa ima odstupanja u rokovima plaćanja, no poduzima sve kako bi to popravila i zadržala aktivnosti, te veliki broj radnih mjesta.

Podsjećamo i da je upit novinara stigao u podne bez jasnog upozorenja kada će članak biti objavljen. Odgovorili smo ujutro sutradan, ali to je očito bilo kasno.

Naslovnica Voćarstvo
HtmlNoArticles
HtmlNoArticles

Anketa

Prijavljujete li svoje maslinovo ulje na natjecanja?

Pošalji Rezultati