StoryEditorOCM
Svijet‘trava‘ nije strava

U Njemačkoj najvjerojatnije uskoro slijedi legalizacija kanabisa, a Gruzija se sprema i za izvoz. Kako stoje stvari u drugim državama?

Piše PSD
18. listopada 2021. - 14:19
Postoji velika vjerojatnost da će se iz tekućih pregovora socijaldemokrata, zelenih i liberala o novoj vladi u Njemačkoj izroditi i legalizacija marihuane (ilustracija)Boris Kovačev/Cropix

U Njemačkoj se posjedovanje kanabisa "za osobnu upotrebu" u principu tolerira, ali je prodaja nezakonita. To u praksi znači da vam policija i pravosuđe vjerojatno neće stvarati probleme ako vas uhvate s par grama marihuane. Granica tolerancije je u većem dijelu zemlje šest grama, u Berlinu čak petnaest grama.

No, postoji velika vjerojatnost da će iz tekućih pregovora socijaldemokrata, zelenih i liberala o novoj vladi izroditi i legalizacija marihuane. Dvije potonje stranke su sasvim za legalizaciju i kontroliranu prodaju, dok je SPD do sada bio za to da se prodaja kanabisa legalizira, ali isprva kroz pilot-projekte.

No kakva su iskustva drugih zemalja? Donosimo pregled zemalja gdje se legalno može prodavati ovaj opijat i gdje se slobodno može popušiti džoint, piše Monir Ghaedi za...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:33