StoryEditorOCM
Svijetprijetnja demokraciji

Talijanski senat traži od vlade da zabrani neofašističku stranku Forzu Nuovu: Evo u čemu je pravna ‘kvaka‘ zbog koje slične stranke ipak opstaju

Piše hina
20. listopada 2021. - 21:47
Forza Nuova podržava nasilne prosvjede protiv uvođenja obveznih covid propusnica za radnike, a poznati su i po napadima na migrantePiero Cruciatti/AFP

Gornji dom talijanskog parlamenta zatražio je u srijedu od vlade da zabrani neofašističku stranku Forzu Nuovu, koja je ovoga mjeseca sudjelovala u nasilnim prosvjedima protiv uvođenja obveznih covid propusnica za radnike.

Forza Nuova, osnovana 1997., jedna je od najpoznatijih ektremno desnih stranaka u Italiji koju se u više navrata optuživalo za napade na migrante i sukobe s policijom.

Skupina militanata Forza Nuove, uključujući neke stranačke čelnike, uhićena je ovaj mjesec nakon što su upali u rimske urede sindikata CGIL tijekom prosvjeda protiv covid propusnica.

Senatori su usvojili dokument koji je predložio blok lijevog centra, uključujući Pokret pet zvijezda. Sličan ishod očekuje se u četvrtak u donjem domu.

U njemu se vlada poziva da "donese mjere...za raspuštan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:05