Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Svijettri žarišta

Srbiju čeka kineski scenarij? Vučić je spreman potpuno zatvoriti dijelove gradova da spriječi širenje koronavirusa

Piše PSD.
25. ožujka 2020. - 14:49
Vojska na ulicama BeogradaAFP

Tri su grada u Srbiji, i to redom Beograd, Niš i Valjevo, označeni kao žarišta koronavirusa u susjednoj nam zemlji i tamo trenutno taju pripreme za uvođenje novih mjera.

- Beograd je najveće žarište, zatim Niš i Valjevo, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da nadležni planiraju uvesti nove mjere za navedene gradove.

Početkom tjedna, po uzoru na Kinu, a s ciljem sprječavanja daljnjeg širenja virusa, Vučić je najavio da bi graovi mogli postati izolirani ako za to bude potrebe.

- Razmišljali smo da prije svega izoliramo Beograd, točnije 10 od 17 centralnih gradskih općina koje predstavljaju žarište. To ćemo napraviti čim bude potrebe za tim, danas, sutra, manje je važno, rekao je Vučić.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je za Blic da se pitanje izolacije pojedinih beogradskih općina stalno procenjuje.

- Izolacija pojedinih područja bila je jedna od prvih tema našeg razgovora s kineskim stručnjacima koji su rekli da u ovom trenutku nema potrebe za tim. Ovisno od broja zaraženih ljudi i epidemioloških puteva, oni će reći kada i je li to neophodno, a mi ćemo to provesti. Situacija s koronavirusom je vrlo dinamična, mijenja se iz sata u sat, tako da je teško predvidjeti hoće li za tim biti potrebe u nekom trenutku, kaže Radojičić.

#SRBIJA#KORONAVIRUS

Izdvojeno