StoryEditor
Svijetsezona sve upitnija

Njemačka stavila cijelu Španjolsku na crvenu listu: delta soj ubrzano se širi među mlađim necijepljenim osobama, stopa zaraze udvostručila se u tjedan dana

9. srpnja 2021. - 17:15

Njemačka je cijelu Španjolsku proglasila rizičnim područjem, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova, nakon što se stopa zaraze od covida-19 više nego udvostručila u tjedan dana, dok se delta varijanta širi među necijepljenim mlađim osobama.

Po odluci, koja uključuje popularne turističke destinacije Baleare i Kanarske otoke i stupa na snagu u nedjelju, putnici će morati po povratku u Njemačku pokazati negativan test na koronavirus kako bi izbjegli karantenu.

Međutim, daljnji porast stope zaraze u Španjolskoj mogao bi dovesti do obavezne karantene za necijepljene putnike, stvarajući nesigurnost po pitanju putovanja uoči vrhunca sezone školskih praznika, tijekom koje Nijemci preplave sunčane morske destinacije.

Visoko ovisna o turizmu, Španjolska pokušava postići delikatnu ravnotežu između toga da otvori zemlju dovoljno da privuče natrag turiste te u isto vrijeme zadrži broj zaraženih pod kontrolom da izbjegne odvraćanje potencijalnih posjetitelja.

Ministrica turizma Reyes Maroto rekla je ranije u petak da je Španjolska sigurna destinacija za turiste, navodeći program cijepljenja.

Govorila je nakon izvješća da Njemačka planira dodati Španjolsku na svoju listu riskantnih područja, i nakon što je francuski ministar europskih poslova Clement Beaune u četvrtak savjetovao Francuzima da izbjegavaju Španjolsku i Portugal za ljetne praznike.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova također je reklo da će označiti Cipar kao područje visoke incidencije.
 

item - id = 1111571
related id = 0 -> 1128190
related id = 1 -> 1128015
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 07:17