StoryEditorOCM
Svijetnema novih slučajeva

Dansko Ministarstvo zdravstva: Novi, mutirani soj koronavirusa koji je potekao iz uzgajališta nerčeva najvjerojatnije je izumro

Piše Hina
19. studenog 2020. - 13:11
Prije dva tjedna Danska je naredila klanje svih nerčeva u uzgajalištima u zemlji kako bi se suzbila epidemija covida-19 na farmamaAFP

Novi, mutirani soj koronavirusa koji je potekao iz uzgajališta nerčeva u Danskoj "najvjerojatnije" je izumro, priopćilo je ministarstvo zdravstva u četvrtak, u jeku straha da bi novi soj mogao ugroziti cjepiva protiv covida-19.

"Više nije bilo slučajeva zaraze nerčeva od 15. rujna... i ocijenjeno je da je taj soj najvjerojatnije izumro", navodi ministarstvo.

Prije dva tjedna Danska je naredila klanje svih nerčeva u uzgajalištima u zemlji kako bi se suzbila epidemija covida-19 na farmama, a situaciju je dodatno pogoršalo otkriće mutiranog soja za koji su vlasti rekli da pokazuje smanjenu osjetljivost na antitijela.

U srijedu je danski ministar poljoprivrede podnio ostavku nakon vladinog priznanja da nisu imali zakonsku osnovu da narede klanje tih životinja.

Oporbene stranke u ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 20:15