StoryEditor
Svijetstrašne brojke

Amerika po broju umrlih od Covida-19 prestigla Kinu: strahuje se da je broj zaraženih puno veći od prijavljenog, pljušte kritike na račun vlade

Piše PSD
31. ožujka 2020. - 20:26
NEW YORK, NY - MARCH 31: A worker uses a forklift to move a body outside of the Brooklyn Hospital on March 31, 2020 in New York, United States. Due to a surge in deaths caused by the Coronavirus, hospitals are using refrigerator trucks as make shift morgues. Stephanie Keith/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==Stephanie Keith

Broj umrlih od Covida-19 u Sjedinjenim je američkim državama premašio 3,400. Ta je zastrašujuća brojka nadmašila crni rekord iz Kine, javlja Johns Hopkins University.

Najmanje 3,415 odoba u Sjedinjenim državama je umrlo od tzaraze koronavirusom do 31. ožujka, prema podacima koje to sveučilište vodi na globalnoj razini. U Kini je umrlih, prema istom izvoru, 3,309.

Prošlog tjedna ukupan broj registriranih zaraženih u SAD-u premašio je broj zaraženih u Italiji i Kini, državama koje su se do sada smatrale najpogođenijima ovom pandemijom, piše Independent prozivajući vladu Donalda Trumpa da je zakasnila s uvođenjem potrebnih mjera i da prijetnju koronavirusa nije shvatila dovoljno ozbiljno.

U dva mjeseca od kad je registriran prvi zaraženi na području SAD-a broj pozitivno testiranih na 'koronu' mse popeo na 175 tisuća. Strahuje se da ta brojka nije ni probližno točna i da se nedovoljno osoba testira na virus.

Netočni podaci o broju zaraženih oslikavaju pogrešnu sliku o kretanju zaraze, upozorava sveučilište John Hopkins u svom izvještaju. Prema sada dostupnim podacima, najgore je u New Yorku. Savezna država New York je epicentar zaraze, a sam grad New York bilježi preko tisuću zaraženih.

 

#KORONAVIRUS

Izdvojeno

22. svibanj 2020 08:12