StoryEditor
SvijetSAVEZNI ZAKON

Američki predsjednik pohvalio je ‘izvanrednu hrabrost‘ obitelji ubijenog Georgea Floyda, a posebno je izdvojio njegovu kćer

Piše HINA
25. svibnja 2021. - 23:34

Američki predsjednik Joe Biden pohvalio je u utorak na sastanku u Bijeloj kući "izvanrednu hrabrost" obitelji Georgea Floyda, crnca kojeg je prije godinu dana usmrtio bijeli policajac u Minneapolisu, što je pokrenulo val prosvjeda i potaknulo osnivanje pokreta Black Lives Matter.

"Obitelj Floyd je pokazala izvanrednu hrabrost, posebice njegova kći Gianna", naveo je Biden u priopćenju nakon susreta s nekoliko članova obitelji u Ovalnom uredu. 

"Uoči pogreba njezina oca prije godinu dana, Jill i ja smo sreli obitelj i ona mi je rekla: 'Moj tata je promijenio svijet'", nastavio je i zaključio: "On je to učinio".

Obitelj Georgea Floyda je nakon susreta s Bidenom u Bijeloj kući pozvala američki Kongres da izglasa veliki zakon o reformi policije kako bi se zaštitili ljudi obojene kože. 

"Ako možete donijeti savezni zakon o zaštiti jedne vrste ptica, bjeloglavog orla, možete donijeti i savezni zakon o zaštiti crnaca", rekao je brat Georgea Floyda, Philonise, nakon susreta s američkim predsjednikom i potpredsjednicom Kamalom Harris.
 

item - id = 1101324
related id = 0 -> 1127976
related id = 1 -> 1126643
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 23:12