StoryEditor
Regijahajka i mržnja

Vinku Puljiću prijete smrću: YouTube korisnik vitlajući sjekirom ‘razbio glavu‘ kardinalu nazivajući ga ustašom i pedofilom

Piše M. Landeka
19. svibnja 2020. - 09:14
Tomislav Krišto/Arhiv/HANZA MEDIA

Orkestrirana hajka i otvorenja mržnja koja se proteklih dana mogla čuti na račun na kardinala Vinka Puljića i Katoličku crkvu u BiH zbog održavanja svete mise za žrtve Bleiburga rezultirala je javno upućenom prijetnjama smrću.

Tako je YouTube korisnik The Unstoppable Grind Master vitlajući sjekirom uputio izravne prijetnje smrću kardinalu Puljiću, a pritom je iznio i niz uvreda katolicima i Hrvatima u BiH i televiziji koja je prenosila misu, nazivajući ih Ustašama.

Tijekom svoj video obraćanja ovaj YouTube korisnik cijelo vrijeme drži sjekiru kojom u jednom trenutku figurativno razbija glavu kardinalu Puljiću nazivajući ga ustašom i pedofilom.

Podsjećamo, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uz velike mjere sigurnosti i policijske snage u subotu je u Sarajevu održana sveta misa za žrtve Bleiburga. Uoči, tijekom i nakon održavanja same mise tisuće fanatiziranih ljudi je hodalo glavnom ulicom noseći zločinačke simbole propale Jugoslavije i Josipa Broza Tita.

Za nadati je se da kad već nisu poštovane mjere u slučaju pandemije korona virusa glede okupljanja građana na ulicama, da pravosuđe u BiH neće imati dvostruke kriterije, odnosno da će procesuirati osobu koja je najvišem predstavniku Crkve u Hrvata uputila javne prijetnje smrću.

#VINKO PULJIĆ

Izdvojeno

02. lipanj 2020 10:54