StoryEditor
Regijapovećane cijene

Talijani zbog krize pljačkaju supermarkete, internetom se šire snimke: ‘Nisam ja kriv što sam zaključan u kući i što sam ostao bez posla!‘

Piše PSD
30. ožujka 2020. - 14:09
IlustracijaMiguel Medina/AFP

U Italiji, zemlji koja je najpogođenija epidemijom COVID-19, gdje je do jutros preminuo čak 61 liječnik zaražen koronavirusom, zdravstvena kriza je u nekim dijelovima prerasla i u gospodarsku.

Kraj je mjeseca, novca ponestaje, a oni koji su dobili otkaz i ostali bez plaće nemaju ni eura za najnužniju kupovinu. 

Talijanski mediji izvještavaju o slučajevima pljački trgovina u Napulju i Palermu, a šire se i snimke gdje su ljudi u košare stavili najpotrebnije namirnice ali ih na kasi nisu mogli platiti. 

“Nisam ja kriv što sam zaključan u kući, što sam ostao bez posla. Ako Talijani više nemaju novca za prehranu svoje djece, napast će supermarkete kako bi dobili hranu. Oni će napraviti revoluciju -  viče ljutiti građanin na video snimci koja se munjevito proširila društvenim mrežama.

Velik broj Talijana nezadovoljan je nedostatkom pravodobnih intervencijskih gospodarskih mjera i manjkom financijske potpore ugroženim obiteljima.

U supermarketima ima dovoljno hrane ali mnogo ljudi, koji su se već ranije borili kako sastaviti kraj s krajem, nemaju novca za kupovinu osnovnih potrepština.

Iznose i kritike prema distributerima hrane koji su povećali cijene.

 

#ITALIJA#KORONAVIRUS

Izdvojeno

25. svibanj 2020 19:16