StoryEditor
Regija‘majčino selo‘

Međugorje: tri časne sestre koje skrbe o napuštenoj djeci zaražene koronavirusom, pozitivna i dva svećenika

Piše Hina
30. ožujka 2020. - 11:04
Denis Jerković/HANZA MEDIA

Koronavirusom su zaraženi dva redovnika i tri redovnice iz Međugorja, koje skrbe o napuštenoj djeci u ustanovi Majčino selo, objavila je Hercegovačka franjevačka provincija na svojim mrežnim stranicama.

Po priopćenju kojega je objavio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, tri časne sestre, djelatnice u Majčinu selu, ustanovi za skrb o djeci i mlade koji su bez roditeljske skrbi, pozitivne su na koronavirus nakon čega su odmah stavljene u izolaciju, te su pod nadzorom medicinskog osoblja.

Među oboljelim od COVID-19 je i franjevac koji je na službi duhovnika časnih sestara, te još jedan ispovjednik iz Međugorja.

Svi oni stavljeni su pod nadzor epidemiologa i zdravstvenih stručnjaka.

Hercegovačka franjevačka provincija će u dogovoru s Apostolskim vizitatorom za Međugorje mons. Henrykom Hoserom osigurati pastoralnu skrb za župu, navodi se u obavijesti provincijala  Hercegovačke franjevačke provincije.

U BiH su, po posljednjim podacima u ponedjeljak ujutro, 354 osobe zaražene koronavirusom, a do sada je u toj zemlji zabilježeno šest smrtnih slučajeva koji se mogu povezati s komplikacijama prouzročenim zarazom. 

#MEĐUGORJE#KORONAVIRUS U BIH

Izdvojeno

02. lipanj 2020 13:13