StoryEditor
RegijaŠto ti je ljubav

Jači od zabrane izlaska i policijskog sata: mladoženji je 80, a mladenki 65 godina, vjenčat će se doma u Sarajevu

25. ožujka 2020. - 12:34

Pandemija koronavirusa mnogima je poremetila planove oko uplovljavanja u bračnu luku. Jedni sve prolongiraju za neke druga vremena, dok drugi ne odustaju unatoč svim uvedenim mjerama i restrikcijama.

U susjednoj Bosni i Hercegovini mladenci su se već 'prešaltali' pa zbog zatvorenih restorana sve prebacili u vlastite stanove i kuće, kamo stižu matičari.

U subotu su u jednoj od gradskih općina - Ilidža, oni odradili šest vjenčanja, a imaju najave i za ovaj tjedan.

- Već za srijedu najavljena su dva, a u iduću subotu imamo ih devet. Zanimljivo je da imamo najavu vjenčanja gdje je mladoženji 80, a mladenki 65 godina. Pošto im je zabranjen izlazak, pozvali su matičara da ih vjenča kod kuće - kazala je Edina Ičindić iz te sarajevske općine.

Što se same procedure tiče, kod matičara prvo ulaze mladenci, a kasnije kumovi. Poštuju se propisane mjere i udaljenost, a cijeli prostor se dezinficira – još je dodala Ičindić.

Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo kazao nam je da ni kod njih nisu odgođene ove aktivnosti, osim ako ne dobiju takvu naredbu.

Sva vjenčanja u Mostaru i dalje se obavljaju prema zakazanom rasporedu, ali isključivo unutar službenih prostorija Grada Mostara i uz minimalan broj sudionika, kako je odlučeno 16. ožujka i ostaje na snazi do daljnjeg.

U Federaciji BiH, inače, civilna vjenčanja srijedom i subotom su besplatna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 03:14