StoryEditor
Regijakomplicirana priča

Dječaka koji je jedini preživio pad gondole navodno je oteo njegov djed, talijanska policija mogla bi intervenirati: ‘Procjenjujemo incident‘

Piše HINA
13. rujna 2021. - 19:39

Talijanska vlada razmatra svoj odgovor na navodnu otmicu iz Italije šestogodišnjeg dječaka koji je jedini preživio tragičnu nesreću pada gondole žičare na jezeru Maggiore u talijanskim Alpama u svibnju.

"Trenutno procjenjujemo incident kako bismo mogli intervenirati", rekao je u ponedjeljak novinarima ministar vanjskih poslova Luigi di Maio, izvijestila je novinska agencija ANSA.

Dječaka, po imenu Eitan, djed s majčine strane odvezao je u subotu privatnim zrakoplovom iz Italije u Izrael bez znanja njegova skrbnika - tetke s očeve strane - i usprkos sudskom nalogu.

Djeda sada istražuje tužiteljstvo u gradu Paviji na sjeveru Italije, navodi ANSA.

Njegovi odvjetnici objasnili su da je djelovao u žaru trenutka. Izraelac se sastao s dječakom kako je dogovoreno radi posjeta, ali ga navečer nije vratio u tetkinu kuću.

Umjesto toga, prema medijskim izvještajima, dječak koji ima i izraelsku putovnicu odvezen je iznajmljenim automobilom u Švicarsku prije nego što je iz Lugana u Izrael odletio privatnim zrakoplovom.

Dječak je u tragediji izgubio roditelje, brata i dva pradjeda, a i sam je zadobio teške ozljede.
 

item - id = 1127019
related id = 0 -> 1136059
related id = 1 -> 1136032
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 11:15