StoryEditor
Politikazastupnici u aferi?

Zekanović: Jandroković me isključio da ne bih progovorio o zahtjevima za skidanje imuniteta. Jandroković: Nisam imao pojma o čemu je želio govoriti

Piše Hina, PSD
17. rujna 2020. - 12:44
Goran Mehkek/Cropix

U policijskoj akciji koja je počela u četvrtak ujutro uhićeno je više osoba među kojima, kako se neslužbeno doznaje, predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević te gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je "rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba". No, u policiji pritom nisu željeli govoriti o nikakvim imenima.

Prema neslužbenim informacijama, šefa Janafa i ostale privedene osobe tereti se za razna pogodovanja oko dodjele milijunskih poslova. Dragana Kovačevića istražitelji sumnjiče i za primanje mita.

Navodno ga terete da je primio 1,9 milijuna kuna mita od šefa jedne tvrtke koja je od Janafa dobila posao vrijedan oko 40 milijuna kuna. Uhićen je i šef te tvrtke.

Zekanović: Kad sam htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, član Mandatno izbornog povjerenstva, rekao je za N1 da je u uredu vidio da je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta saborskom zastupniku HDZ-a. 

"Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega", kazao je Zekanović.

"Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem... Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost", kazao je i zaključio:

"S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema."

Gordan Jandroković odbacio je u četvrtak tvrdnje zastupnika Hrvoja Zekanovića (HS) kako mu je izrekao mjeru udaljenja iz sabornice kako bi ga spriječio da govori o zahtjevu za skidanje imuniteta dvojici zastupnika, od kojih je jedan HDZ-ov.

Jandroković: Nisam imao pojma o čemu je želio govoriti

"Nisam imao pojma o čemu želi govoriti, a on tvrdi medijima da sam to učinio kako bih ga spriječio da govori o skidanju imuniteta dvojici zastupnika. Na neistinit način prikazuje što se dogodilo“, odgovorio je Jandroković zastupniku Suverenista Marijanu Pavličeku.

Taj ga je zastupnik prozvao da je prekršio Poslovnik, jer je udaljio Zekanovića, te se upitao imaju li vladajući u Saboru većinu, s obzirom na informaciju da se traži skidanje imuniteta HDZ-ovu Draženu Barišiću.

Jandroković je objasnio kako Zekanovića nije bilo u sabornici kad je trebao replicirati, a onda je „utrčao“ i tražio stanku.

Odobrio sam mu je, no dok sam to radio, on je hodao uokolo i razgovarao, dva-tri puta sam ga pozvao da se vrati, no potpuno me ignorirao, nakon čega sam mu oduzeo mogućnost da obrazloži stanku, uzvratio je predsjednik Sabora Pavličeku u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o koncesiji.

Prije toga, Jandroković je Zekanoviću rekao da gubi pravo na stanku, jer je, dok ga je prozvao, „tamo razgovarao“.

Tako se ponašati nećete, poručio je Jandroković čije su se riječi miješale sa Zekanovićevim koji je iz klupe dovikivao da se traži skidanje imuniteta za dvojicu zastupnika, HDZ-ova Dražena Barišića, inače gradonačelnika Velike Gorice i SDP-ova Vinka Grgića.

Jandroković od njega traži da sjedne, no kako se oglušio izrekao mu je prvo opomenu, pa drugu opomenu i u konačnici udaljenje sa sjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 15:42