StoryEditorOCM
Politikaodlučno protiv

Oporba glasno upozorava: Praćenje građana je kršenje prava i uvod u diktaturu. Moramo paziti da nam u zakon ne uđu opasna kukavičja jaja

Piše Hina
25. ožujka 2020. - 15:26
Zagreb, 25320. Subiceva 29. Zbog velikog ostecenja zgrade Sabora u potresu sjednica Sabora odrzana u zgradi INA-e. Na fotografiji: Mirando Mrsic.Davor Pongracic/Cropix

Omogućavanje praćenje osoba putem mobitela radi lakšeg utvrđivanja kršenja samoizolacija, što se predlaže dopunama Zakona o elektroničkom komunikacijama, saborska oporba ocijenila je u srijedu kršenjem ljudskih prava i uvodom u diktaturu.

"Praćenje kuda se kreću građani Hrvatske je ograničavanje njihovih prava, to možda trebamo ograničiti ali u skladu s Ustavom", kazao je u saborskoj raspravi Peđa Grbin (SDP) i pozvao na donošenje takvih odluka dvotrećinskom većinom.

„I kad prijeti ugroza moramo čuvati demokratske strukture”, istaknuo je Grbin i pozvao da se ne dopusti da izvanredno stanje bude ulazak u diktaturu.

Da je to uvod u diktaturu misli i čelnik HSS-a Krešo Beljak koji kaže da je zakon uvreda za sve građane koji se odgovorno ponašaju u ovoj krizi.

Anka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 12:11