Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
PolitikaREZULTATI

Potop Kovačeve Opcije za promjene, Plenkovićevi slave! Stier podbacio, Medved nadjačao Penavu, a i svi podpredsjednici su premijerovi ljudi

Piše Diana Barbarić
15. ožujka 2020. - 21:10
Anton Hauswitschka

NOVO: Andrej Plenković može biti miran, barem kada je u pitanju njegov rejting u HDZ-u. Sad je sasvim jasno: on će ostati na čelu stranke, a bit će okružen isključivo ljudima iz svoga tima.

Na unutarstranačkim izborima u HDZ- u obrađeno je do sada 35,15 posto biračkih mjesta, a Andrej Plenković je osvojo čak 82 posto glasova, daleko više od svoga rivala Mira Kovača, koji ima potporu 18 posto HDZ-ovih birača.

Kandidati za zamjenika predjednika HDZ-a stoje ovako: Medved ima 73 posto, a Penava 27 posto.

Poredak potpredsjedničkih kandidata je ovakvi: Butković 19%, Anušić 18%, Bačić 17 posto, Zdravka Bušić 15%, Stier 9 posto, Brkić i Tolušić po 8 posto.

Što se tiče Splita, za aktualnog premijera glasovalo je 68 posto HDZ-ovaca, a za Kovača 32 posto. Čak ni u Imotskom, gdje je vjerovao u pobjedu, Kovač nije došao ni blizu Plenkoviću: omjer glasova jest 62 : 38 u korist aktualnog predsjednika HDZ-a.

Kako doznajemo, Plenković je osvojio pobjedu u gotovo svim biračkim mjestima, a Kovač može slaviti jedino u Zmijavcima, gdje je tijesno pobijedio Plenkovića: za njega je u toj općini glasovalo 59 HDZ-ovaca, a za aktualnog i, sad je već sasvim jasno, budućeg predsjednika HDZ-a 55 birača.

RANIJE:

U ovom trenutku, kako neslužbeno saznajemo, obrađeno je 46 od 586 biračkih mjesta u HDZ-u. 

Plenkovićev tim već slavi. On za sada ima 79 posto, a Miro Kovač 21 posto. .

Zamjenički kandidat iz Plenkovićeve ekipe Tomo Medved za sada ima 66 posto, a Ivan Penava 34 posto glasova.

Podpredsjednički kandidati stoje ovako: Butković 20 posto, Ivan Anušić 17 posto, Branko Bačić je na 16 posto, Zdravka Bušić 14 posto, Davor Ivo Stier 10 posto, Milijan Brkić 9 posto, Tomislav Tolušić 8 posto.

Ostane li ovako, u vrhu HDZ-a Andrej Plenković više neće imati oponenata.

#HDZ IZBORI#PLENKOVIć#MIRO KOVAč

Izdvojeno