StoryEditor
Politikasve je šokirao

Krenule priče zašto je Škoro zapravo dao ostavku, a on sam poručuje: ‘Umoran sam od toga da se mene i moju obitelji konstantno valja u medijskom blatu...‘

20. srpnja 2021. - 17:04

Miroslav Škoro sve je šokirao svojom iznenadnom ostavkom na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. Rijetki su takvi naprasni odlasci s političke scene za koje nisu znali ni najbliži suradnici, a zadnji put takvo iznenađenje svojim stranačkim kolegama priredio je Ivo Sanader. Sanader je tada kazao kako je on svoju dionicu odradio, a Škoro je poručio kako je „sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom“.

Škoro je poručio kako su razlozi za podnošenje ostavke osobne prirode, a većina njegovih najbližih suradnika saznala je da im šef odlazi nakon njegove objave na Facebooku.

Neki su odmah krenuli s objašnjenjima kako je Škorino zdravlje narušeno, kako ima četiri premosnice, te da je jedva preživio tri izborna ciklusa kroz koje su stranka i on prošli. No, drugi koji su silno razočarani, tvrde da Škoro nije ništa bolesniji nego što je bio kad je ulazio u cijeli ovaj projekt i zamjeraju mu što se povukao. Također spominje se da odlazi zbog narušenih odnosa u stranci te da je nezadovoljan namjerom koaliranja s HDZ-om u nekim sredinama kao što je Splitsko-dalmatinska županija. Politički analitičari uvjereni su da bez Škore kao prepoznatljivog stranačkog brenda, Domovinski pokret nema šanse za politički opstanak. 

Sam Škoro dodatno je za Jutarnji list objasnio kako zdravstveni razlozi nisu presudili za njegovu ostavku.  

- Ostajem u politici, ostajem potpredsjednik Sabora, ostajem u Domovinskom pokretu, ali se na rujanskim unutarstranačkim izborima neću kandidirati ni za jednu funkciju. Dao sam sve od sebe, srce sam dao stranci, ali ne želim da stranka bude moj talac, jer zašto bi netko gradio sanitarni koridor prema DP-u, prema nečemu dobrome i vrijednome, samo zato što sam ja na čelu stranke - rekao je Škoro za Jutarnji te naglasio da je jedan od najvažnijih razloga zašto je dao ostavku to što je, kako kaže, umoran od toga da se njega i njegovu obitelj konstantno valja u medijskom blatu, te što se o njemu i njegovoj obitelji pišu laži.

image
Dragan Matic/Cropix

Naveo je kako je o ostavci  obavijestio zamjenika predsjednika stranke Marija Radića. Nekoliko sugovornika iz Domovinskog pokreta tvrdi nam kako su upravo razilaženja s Radićem oko vođenja stranačke politike bila presudna za povlačenje. 

“Imam svoje pjesme, svoje vino i saborski mandat”

Kasnije je za televiziju N1 izjavio da je njegova ostavka logičan slijed:

“Ljudi moraju znati da je ovo posljedica slijeda događaja koji je u zadnjih dvije i pol godine u jednoj čudnoj kombinaciji politike i medija provukao i moju obitelj i mene kroz odvratno blato. S druge strane je spoznaja da bi, prema nekim mojim indicijama, to sve skupa vodilo pitaj boga gdje. Ne želim provlačiti svoju obitelj kroz blato, oni to nisu zaslužili”, rekao je.

Podsjetio je kako je u predsjedničkoj kampanji osvojio 465.000 glasova, a u Saboru 16 mandata…

"No, barem 50 puta zvali su me luzerom i gubitnikom. Nema više stvari u kojima bih vidio mogućnost da pomognem stranci kao netko tko će isticati svoju kandidaturu. Mogu joj pomoći znanjem i iskustvom. Imam svoje pjesme, svoje vino i saborski mandat koji ću i dalje raditi. Nemam nikakav osjećaj gorčine... - poručio je.

Navečer je pak Škorina sestra, saborska zastupnica Vesna Vučemilović, pozvala brata da povuče ostavku, te izjavila kako očekuje da Predsjedništvo neće prihvatiti ostavku... 

item - id = 1114064
related id = 0 -> 1129351
related id = 1 -> 1129093
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 08:13