StoryEditor
PolitikaDomovinski pokret

Jednima svanulo, drugima se smrklo. Fanovi Miroslava Škoro na Facebooku oplakuju njegovu ostavku, drugi likuju: ‘Izdao si naš narod‘

Piše PSD
20. srpnja 2021. - 20:06

Kada je u utorak u rano popodne na svojem Facebooku objavio da daje ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro sasvim sigurno nije mogao ni predvidjeti kakvu će lavinu reakcija izazvati. Dio Škorini obožavatelja koji su mu povjerenje iskazali u posljednja tri kruga izbora osjeća se izdano jer on odlazi iz vodstva stranke, a drugi likuju kako je ovo njegov konačan politički poraz. 

Bili kako bilo, na objavi u kojoj je Škoro najavio odlazak s pozicije prvog čovjeka Domovinskog pokreta slila se ogromna količina komentara, a nerijetke su i rasprave. 

- Pošteno, svaka čast na ovom hrabrom iskoraku- glasi jedan od komentara koji je privukao više od 50 lajkova. 

image
U komentarima mu se obraćaju brojni obožavatelji, ali i oni kojima je drago što odlazi s čelne pozicije DP-a
Screenshot

- Zdravlje su mu uništili ,zamislite da vas svi tako mrze i lažu o vama i vašoj obitelji,dobro da je živ još...- napisala je jedna osoba. 

image
- Izdao si hrvatski narod- jedan je od komentara
Screenshot

- Prije nekoliko mjeseci izjavili ste da je u Zagrebu za Vas glasalo stotine tisuća ljudi. Zašto ste ih iznevjerili a oni su vam dali najpoštenije što imaju svoj glas. Vi ste im bili svijetla točka na kraju tunela, a sada ju gasite. Nije pošteno- dodala je druga, a treći su pak komentirali kako je Škoro svojim odlaskom "izdao hrvatski narod". 

image
Screenshot

"Poštovani, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke Domovinski pokret, sa sjedištem u Zagrebu, kao i na sve ostale dužnosti u stranci, s danom 20. srpnja 2021. godine.

Ostavku podnosim jer smatram da je sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom. Ponosan sam što smo uspjeli oformiti političku stranku DP, koju je hrvatski narod prepoznao kao opciju koja želi, može i zna očuvati hrvatske nacionalne interese, vrijednosti koje su utkane u naše državne i narodne temelje. Bila mi je iznimna čast i najiskrenije vam zahvaljujem na ukazanom povjerenju, koje sam dobio odlukom da budem prvi predsjednik Domovinskog pokreta. U tek nešto više od godine dana od osnutka naše stranke, zajedničkim smo naporima ostvarili velike uspjehe na državnim i lokalnim izborima, nametnuvši se, uz potvrdu volje birača, kao treća snaga i treća opcija u Republici Hrvatskoj. To, kao i beskompromisno političko zalaganje za ključne nacionalne interese i slobode svakog našeg državljana – nitko nam ne može osporiti.

Iako se ovim putem, iz posve osobnih razloga, odričem prava biti biran na dužnosti i u tijela Domovinskog pokreta, ostat ću i dalje vjerni član stranke i svojim sudjelovanjem u njezinom radu te svim pratećim aktivnostima, bez zadrške ću pridonositi ostvarenju naših stranačkih interesa.

Vrijedilo je!", napisao je potpredsjednik Vlade u objavi kojom se oprašta s vrhovnom pozicijom Domovinskog pokreta. 

item - id = 1114104
related id = 0 -> 1129351
related id = 1 -> 1129093
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 01:45