StoryEditor
Politikaispunio prijavnicu

Ivan Penava učlanio se u Domovinski pokret, najavio i moguću kandidaturu za čelnu poziciju u stranci

Piše JL
20. rujna 2021. - 18:42

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, za kojega se već neko vrijeme nagađa da bi mogao naslijediti Miroslava Škoru na čelu Domovinskog pokreta, učlanio se u taj pokret, priopćio je DP u ponedjeljak, a javlja Jutarnji list. 

- Domovinski pokret s ponosom objavljuje da je gradonačelnik Vukovara i naš saborski zastupnik, Ivan Penava, od danas i službeno postao član stranke, navodi se u priopćenju DP-a.

- Kao i uvijek do sada, izborni pobjednik s tri osvojena gradonačelnička mandata i čovjek koji je nosio najuspješniju parlamentarnu listu DP-a, prepoznao je politički trenutak i svojim potpisom na pristupnicu Pokreta dao novi vjetar u leđa svim istinskim domoljubima koji vjeruju da je okupljanje i zajedništvo ključ uspjeha u stvaranju bolje Hrvatske, dodaje se u kratkom priopćenju.

Penava je u nedjelju za N1 rekao da će za 10-ak dana odlučiti hoće li se kandidirati za šefa stranke u koju je upravo ušao, a o tome hoće li biti izabran na to mjesto rekao je da je to 'pitanje iz domene gatanja'.

Škoro je prije nekoliko tjedana dao ostavku na mjesto predsjednika DP-a nakon čega je uslijedio obračun njega i ostatka vrha stranke koji je kulminirao njegovim napuštanjem DP-a.

item - id = 1128745
related id = 0 -> 1135314
related id = 1 -> 1134442
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 08:02