StoryEditor
Hrvatskamatulji to još nisu čuli

Zbog neodobravanja veze njegova sina sa svojom kćeri, 56-godišnjak ušao u kuću drugom ocu i pucao u zrak, a kad je ovaj počeo bježati - pogodio ga u nogu

Piše PSD
19. lipnja 2021. - 13:31

Određen je istražni zatvor 56-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je preksinoć na području Matulja iz vatrenog oružja ranio 42-godišnjeg srpskog državljanina, a kojem je prethodno i prijetio.

Sumnjiči ga se za prijetnju i tešku tjelesnu ozljedu, a nakon što je PU primorsko-goranska protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, on je ispitan, piše Novi list.

Objavljene su i pojedinosti slučaja, kao i razlog ranjavanja. Prema informacijama iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva, osumnjičen je da je oko 21.05 sati, u okolici Rijeke, motiviran saznanjem o vezi oštećenikova sina s njegovom kćeri, koju on ne odobrava, i s ciljem da ga teško tjelesno ozlijedi te kod njega izazove osjećaj straha; nepozvan ušao u njegovu kuću i tražio da s njim uđe u vozilo što je oštećenik odbio učiniti.

Osnovano se sumnja da je potom 56-godišnjak, pod izlikom da ide po mobilni uređaj, iz vozila uzeo pištolj te ispalio jedan hitac u zrak zaprijetivši žrtvi, a prijetnje je, usmjeravajući pištolj prema njemu, ponovio više puta zbog čega je on počeo bježati.

Osumnjičenik je tada s manje udaljenosti iz pištolja ispalio hitac prema oštećeniku te mu je hitac nanio ozljedu (prostrijelna rana gležnja lijeve noge), a što je izazvalo kod napadnutog osjećaj straha i osobne nesigurnosti.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a što je i usvojeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 12:35