StoryEditorOCM
HrvatskaDOBRO JUTRO

Hrvatska jutros do 8 bez novozaraženih! Šefica Kriznog stožera: Znam da nije lako držati  distancu, naviknuti smo na dodire, ali moramo, ovo je opasno

Piše PSD
31. ožujka 2020. - 08:58
Prim.dr. Maja Grba Bujević:  Naviknuti smo na dodire, na ljubljenje i rukovanje. To je neki naš stil života i zato nama puno teže padaju te mjere, nego primjerice hladnim Šveđanima ili Norvežanima...Ronald Goršić/HANZA MEDIA

Odlične vijesti za početak dana: prvi podaci koje Nacionalni krizni stožer u osam sati dobiva kažu da u odnosu na jučerašnji dan u Hrvatskoj nema novooboljelih od koronavirusa.

Kazala je to u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva prim.dr. Maja Grba-Bujević, ujedno i ravnateljica Hrvatskog zavoda za Hitnu medicinu. 

- Podaci su jednaki kao što su bili jučer, imamo 790 zaraženih, od toga je jučer bilo 77 novooboljelih, 27 osoba je na respiratoru. Epidemiološki gledano, zadovoljni smo jučerašnjim danom, jer smo imali 12 više oporavljenih, sad ih je ukupno 64, i nismo imali najgorih ishoda. Ako svi budemo držali mjere kakve držimo da sada ili još više, na dobrom smo putu - zadovoljno je zvučala dr. Grba-Bujević.

Upit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:14