StoryEditor
Hrvatskamjere pomoći

Subvencije za pokriće troškova najma poslovnog prostora odobrene za 190 korisnika

Piše PSD.
19. svibnja 2020. - 15:40
Subvencije za pokriće troškova najma poslovnog prostora odobrene za 190 korisnika

Subvenciju za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte na području grada Dubrovnika ostvarilo je 190 gospodarskih subjekata te će Grad navedenu mjeru za mjesec travanj subvencionirati u ukupnom iznosu od 433.124,66 kuna.

Riječ je o subvencijama Grada Dubrovnika u sklopu donesenih mjera financijske pomoći gospodarstvenicima za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom, a isplate počinju ovog tjedna. Uvjeti, kriteriji i načini isplate subvencija pravnim i fizičkim osobama definirani su Odlukom o dodjeli ovih subvencija i to u iznosu do maksimalno 2500 kuna mjesečno za razdoblje travanj, svibanj i lipanj.

Odredbe ove odluke nisu se odnosile na gospodarske subjekte koji imaju sklopljene ugovore o najmu poslovnih prostora u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika, na koje se odnosi mjera smanjenja zakupnine za iznos od 50 %. Grad je uz niz financijskih ušteda osigurao provođenje paketa mjera za ranjive skupine u iznosu 17,15 milijuna kuna, dok mjere financijskog oprosta za gospodarstvenike dosežu 28,75 milijuna kuna te se dodatno odgodila naplata 38,4 milijuna kuna proračunskih sredstava.

#DUBROVNIK

Izdvojeno

21. svibanj 2020 16:18