StoryEditor
Hrvatska‘držite se uputa‘

Sindikat policije: Ako policajci zatraže razilaženje građana, nikakve konfrontacije i prepirke nisu dobrodošle. To može pogodovati i prenošenju zaraze

Piše PSD
30. ožujka 2020. - 19:01
Nikola Vilić/HANZA MEDIA

Sindikat policije Hrvatske uputio je javni apel svim građanima da poštuju upute i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, a na terenu i izravne uputa policajaca koji su zaduženi za provođenje pojedinih odluka, osobito Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

'Proteklih dana bili smo svjedoci situacija u kojima velik broj građana dolazi na popularne lokacije za šetnju i rekreaciju u brojnim hrvatskim gradovima. U takvim situacijama građani možda formalno nisu pristigli u skupinama brojnosti do pet osoba, ali dolazi do velikih koncentracija osoba na ograničenom području, što nije u skladu s preporukama i odlukama važnima za očuvanje javnog zdravlja dok traje aktualna epidemija.

Apeliramo na građane da se ne dovode u takve situacije, a u slučaju da policajac na terenu procjeni kako je došlo do kršenja propisa i zatraži od njih razilaženje, molimo građane da poslušaju nalog policijskog službenika. Nikakve konfrontacije i prepirke s policajcima u takvim situacijama nisu dobrodošle, tim više što se na taj način može pogodovati prenošenju zaraze, budući da je poznato kako i naizgled zdrave osobe bez simptoma mogu biti prenositelji.

Sindikat policije Hrvatske podržava postupanje policajaca u okviru zakonskih ovlasti u ovakvim situacijama. Građani koji smatraju da im je ovakvim postupanjem policije povrijeđeno neko pravo uvijek mogu podnijeti pritužbu sukladno Zakonu o policiji', poručuju građanima iz Sindikata policije.

#SINDIKAT POLICIJE#POLICIJA#ZABRANA OKUPLJANJA

Izdvojeno

04. lipanj 2020 17:17