StoryEditor
HrvatskaZAKON O RADU

Poslodavac vas bilo kad i bez ikakvog povoda može testirati na alkohol ili droge. Što ako utvrdi tragove njihova postojanja? Splitski odvjetnik: ‘Na ovaj se način mnogima spasio život‘

Piše Saša Ljubičić
28. srpnja 2021. - 15:19

Puno se ovih dana govori o otpuštenim djelatnicima splitske "Čistoće" koje su testirali na droge pa im pronašli tragove opijata u krvi. Kako je to moguće? Nasumce i bez ikakve najave i povoda provjeravati radnike uživaju li drogu ili alkohol? Krše li se na taj način ljudska prava? 

– Ne. Zato što nasumično testiranje jasno predviđa Zakon o radu. Poslodavac ili voditelj bez ikakve najave i bez ikakvih unaprijed ishođenih uvjerenja može pozvati radnika ili radnike na alkotest ili test o drogama, a ako oni to odbiju, naći će se pod sumnjom da uživaju alkohol ili droge. To se onda može okarakterizirati kao povreda radne dužnosti. U svakom slučaju posebno će se odlučiti  je li riječ o automatskom otkazu ili će se radniku izdati samo upozorenje pred otkaz – kaže splitski odvjetnik Mišo Živaljić i dodaje da se testiranja provode najčešće onda kad postoji opravdana sumnja da netko od radnika konzumira alkohol ili drogu na radnom mjestu ili neposredno prije dolaska na posao.   

Bitno je, veli Živaljić, utvrditi radi li se kod radnika koji je bio alkoholiziran ili drogiran o incidentu ili je takvo ponašanje konstanta, a da bi ga se, sukladno tome, na kraju i pravedno sankcioniralo. Živaljić je mišljenja da je zakonodavac dobro regulirao ovo pitanje. I da se testiranja provode prvenstveno u svrhu zaštite na radu pa su kao takva poželjna da bi se preveniralo ovakvo ponašanje, koje je često uzrok nesrećama na radu.  

– Na ovaj se način mnogima spasilo život. Naime, puno je slučajeva u građevinarstvu gdje se nasumičnim testiranjem radnika na skeli, i to odmah ujutro, na početku radnog dana, otkrilo da su pojedinci noć prije bili pod utjecajem alkohola i da kao takvi zbog mamurluka nisu sposobni obavljati svoje radne zadatke, a da pri tome sebe i druge ne dovode u opasnost. Takvima se zaista može nešto loše dogoditi i ovim postupkom štiti se njihovo zdravlje i život, ali i izbjegava mogućnost da radnik poslije tuži tvrtku jer je došlo do ozljede na radu ili smrti, pa tužbom za naknadu štete ustaje njegova obitelj. Zna se, dakle, dogoditi da ljudi pod utjecajem alkohola i opijata stradaju na poslu, no kako to nije bilo na vrijeme utvrđeno, tuže tvrtku i traže odštetu. U slučaju da je testiranje provedeno, onda je jasno da je pojedinac trebao biti svjestan da je svojim ponašanjem sebe i druge doveo u opasnost – veli Živaljić, pa napominje da je testiranje radnika na alkohol i droge moguće provoditi u svim tvrtkama i branšama kad postoji opravdana sumnja da pojedinci dolaze na posao pijani ili drogirani.

– U građevinarstvu ili transportu takva su testiranja poželjna, ali i drugdje kad se pojavi sumnja u takvo neprimjereno ponašanje. Svjedoci smo nesreće u kojoj su stradali vozač i putnici autobusa, a takve se tragedije mogu preduhitriti testiranjima na alkohol i narkotike, naravno, u slučajevima kad je upravo alkohol ili droga povod za nesreću u prometu – zaključuje odvjetnik Živaljić.        

item - id = 1116005
related id = 0 -> 1129517
related id = 1 -> 1125624
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 08:29