StoryEditorOCM

Poslijeizborni triler kakvog Hrvatska još nije vidjela: je li Istra pred velikim obratom bez presedana? Uskoro odluka koja bi IDS mogla ostaviti bez vlasti!

Piše Ivanka Toma/JL
5. lipnja 2021. - 16:03
Boris Miletić i Danijel Ferić te primjer glasačkog listića koji, prema tvrdnji SDP-a, nije uvažen kao valjan, a trebao je biti  Cropix

Državno izborno povjerenstvo (DIP) za danas je zakazalo sjednicu na kojoj će odlučiti o prigovoru SDP-ova kandidata za župana Istarske županije, Danijela Ferića, na nepravilnosti u izbornom postupku župana Istarske županije. Usvoji li DIP prigovor i dozvoli da se ponovo pregleda sav izborni materijal, onda bismo mogli biti na putu prema izbornom presedanu i velikom obratu.

S obzirom na malu razliku s kojom je predsjednik IDS-a Boris Miletić izabran za župana, kao i na to da je u pregledavanju manjeg dijela izbornog materijala nađen 41 listić koji nje bio ispravno tretiran, to bi mogao biti korak prema prvom slučaju u Hrvatskoj da župan izgubi dobivene izbore, i to nakon kontrole izbornog materijala, piše Jutarnji list.

Na izborima je pobijedio Miletić, ali s razlikom od sve...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:14