StoryEditor
Hrvatskareportaža

Ova je tvrtka do nedavno bila pred gašenjem, a danas radi u tri smjene. Cijela je proizvodnja usmjerena na samo jednu, jako traženu stvar

Piše Boris Orešić/Jutarnji list
31. ožujka 2020. - 10:45
Jutarnji list

Ako se iz svakog zla može izvući neka pouka, onda nam ova epidemija pokazuje koliko je važno imati domaću proizvodnju i biti što manje ovisan o uvozu.

Jedan od vodećih hrvatskih proizvođača sredstava za čišćenje, zagrebački Labud koji je u sastavu Meteor Grupe, zadnjih je tjedana sve snage usmjerio u proizvodnju jednog od trenutno najtraženijih proizvoda. Riječ je o tekućinama koje ubijaju viruse i druge opasne mikroorganizme pa tako i virus COVID-19 - dezinficijensima, piše Jutarnji list.

Usprkos poteškoćama s nabavkom sirovina, osobito akohola kao glavnog sastojka njihovih dezinfekcijskih sredstava, u Labudu su uspjeli uvišestručiti količine koje isporučuju potrošačima među kojima prioritet imaju zdravstvene ustanove.

U Labudovom pogonu na zagrebačkom Žitanjaku radi se u tri smjene i malo tko razmišlja o nakupljenom umoru i stresu. U kamione se utovaruju pune kutije raznih pakovanja dezificijensa, ali i drugih proizvoda na koje su hrvatski kupci navikli u svojim kućanstvima. I ne treba zaboraviti da je prije samo nekoliko godina Labud Zagreb bio pred gašanjem i korak ga je dijelio da poput drugih hrvatskih proizvodnih tvrtki zauvijek ode u povijest…

#KORONAVIRUS#LABUD#DEZINFICIJENS

Izdvojeno

12. svibanj 2020 06:57