StoryEditorOCM
HrvatskaQS World University Rankings

Najnovija rang-ljestvica svjetskih sveučilišta: evo na kojem su mjestu Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, poredak bi vas mogao iznenaditi

Piše Marijana Cvrtila
16. lipnja 2021. - 11:57
Prorektorica Vranješ Markić podsjeća kako je Sveučilište u Splitu lani, prema U-multirank rangiranju Europske komisije, bilo prvo sveučilište u Hrvatskoj, 335. u Europskoj uniji te 803. u svijetuSrdjan Vrančić/Cropix

Nakon što je na nekim svjetskim rang-ljestvicama bilo čak uspješnije i od Zagreba (na primjer, Times Higher Education – THE), Sveučilištu u Splitu ovih su dana stigle manje ugodne vijesti.

Prema najnovijoj QS World University Rankings 2022 publikaciji, to jest prema QS rang-ljestvici svjetskih sveučilišta za 2022. godinu, na kojoj se ove godine našlo čak njih 1300, ili deset posto više nego prethodne godine, Sveučilište u Splitu lošije je rangirano od Zagrebačkoga, Riječkoga ali i Osječkoga, koje se na ovoj listi našlo prvi put.

QS rang-lista najboljih svjetskih sveučilišta smatra se, uz Šangajsku i THE ljestvicu, jednom od najcjenjenijih u svijetu i iznimno je popularna među studentima. Obuhvaća između 4,5 i 5,5 posto najuspješnijih svjetskih sveučilišta.

Ove g...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:50