StoryEditor
Hrvatskaraste broj zaraženih

Nacionalni stožer objavio: u zadnja 24 sata imamo 52 novooboljela od koronavirusa. Dvije osobe su na respiratoru, u samoizolaciji preko 4000 ljudi

30. lipnja 2020. - 14:10
Bruno Konjević/HANZA MEDIA

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 52 nova slučaja zaraze koronavrusom, ukupno je 2777 slučajeva, 515 je aktivno oboljelih, a dvije su osobe na respiratorima,, rečeno je  utorak na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Imamo 52 nova slučaja, u samoizolaciji je preko 4000 ljudi, a dvoje ih je na resporatorima. Ukupno je 2777 ", rekao je epidemiolog Krunoslav Capak. Napomenuo je kako se u Zagrebu povećao broj i trenutno je 21 osoba novooboljela.

Istaknuo je kako je 75 osoba na bolničkom liječenju, a testirano je 79.104 osobe od čega je 921 testiranje napravljeno u zadnja 24 sata.

Do sada se u Hrvatskoj oporavilo 2155 osoba, a preminulo 107.

Capak je dodao da je nakon izrazito povoljne epidemiološke situacije, zbog nepridržavanja mjera i importiranih slučajeva, došlo do ponovnog podizanja broja oboljelih.

"Imali smo nekoliko dobrih tjedana. Onda smo s importiranim slučajevima i zbog nepridržavanja mjera došli do većeg broja slučaja. Onda je došlo Đakovo, također je sve počelo s importiranim slučajevima", ustvrdio je. RANIJE OBJAVLJENO

Stižu podaci lokalnih stožera civilne zaštite o broju novozaraženih osoba. Jučer smo, podsjećamo, u Hrvatskoj imali 34 nova pozitivna testa.

U Hrvatskoj je, zasad, stanje ovakvo:

Grad Zagreb - 19 novih slučajeva

Osječko-baranjska - 7 novih slučajeva

Vukovarsko-srijemska - 4 nova slučaja

Splitsko-dalmatinska - 4 nova slučaja

Karlovačka županija - 2 nova slučaja

Zagrebačka županija - 2 nova slučaja

Dubrovačko-neretvanska - 2 nova slučaja

Zadarska županija - 1 novi slučaj

Šibensko-kninska - 0 novih slučajeva

Istarska - 0 novih slučajeva

Virovitičko-podravska - 0 novih slučajeva

Bjelovarsko-bilogorska - 0 novih slučajeva

Ličko-senjska županija - 0 novih slučajeva

Sisačko-moslavačka - 0 novih slučajeva

-------------------------------

13:22 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a obje žene su iz Dubrovnika, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o djevojci s blagim simptomima koja se zarazila u Zagrebu te o ženi kojoj se epidemiološka veza još utvrđuje, a čiji su simptomi nešto teži i smještena je na Zaraznom odjelu dubrovačke bolnice.

Od početka pandemije na analizu je poslano 3678 uzorka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u samoizolaciji se nalazi 156 osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 slučaja kršenja te mjere, navodi se u priopćenju.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

12:00 Stožer za civilnu zaštitu Karlovačke županije objavio je da je na njihovom području zabilježeno dvoje novih pozitivih na koronavirus. Riječ je o kontaktima prvooboljele osobe.

11:30 Kako javlja HTV, u Zagrebu je potvrđeno 19 novih pozitivnih testova na koronavirus.

11:20 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da su u posljednja 24 sata obavljena 144 testa, a na koronavirus je pozitivno 7 novih osoba. Riječ je o 4 osobe iz Đakova, dvije iz Osijeka i jednoj s područja Općine Bilje, a sve su novooboljele osobe kontakti ranije oboljelih.

Trenutno je na području ove županije 157 aktivno oboljelih, od kojih je 124 s područja Đakova. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili novih 111 osoba, pa je trenutno na području županije u samoizolaciji 1575 osoba.  Policijska uprava osječko-baranjska provjeravala je kršenje samoizolacije kod 47 osoba, jedno prema dojavi, a 46 samoinicijativno i nije utvrđeno niti jedno kršenje samoizolacije.

11:15 NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije izvijestio je da su od ukupno 136 obrađenih testova, 4 osobe pozitivne na Covid-19 i to 1 osoba iz Splita, 1 iz Imotskog i 2 iz Podbablja. Novooboljela osoba iz Splita kontakt je prethodno oboljele osobe, te se nalazi u samoizolaciji. Novooboljela osoba iz Imotskog kao i obje osobe iz Podbablja nalaze se u Zagrebu gdje i ostaju do svog oporavka.

Na području županije 243 osobe nalaze se u samoizolaciji, jedna osoba je hospitalizirana u KBC – u Split i nalazi se na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

11:00 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije evidentirane su dvije novozaražene osobe. Na području ove županije, ukupno je zabilježeno 158 oboljelih osoba, od kojih je 125 izliječeno, a četiri su preminule. 

10:35 Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je da će danas u 14 sati imati konferenciju za novinare.

10:15 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 4 osobe iz Bapske pozitivne na COVID-19, javlja lokalni stožer. 

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 50, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno je u županiji 1 osoba je hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 21 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2493. U samoizolaciji na području županije nalazi se 245 osoba, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 167. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je ukupno 5, od toga su 2 liječnika i 3 medicinske sestre/tehničari.

09:30 Kako javlja Šibenik.in,  u posljednjih 24 sata nema novooboljelih od Covida-19 na području Šibensko-kninske županije, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno su dva aktivna slučaja oboljenja na području županije, oba sa blagim simptomima.

Pod mjerama samoizolacije je 68 osoba.

U protekla 24 sata uzeto je 20 briseva, a od 24. lipnja od kada je zabilježen prvi slučaj oboljenja mlađe muške osobe u Kninu ukupno je testirano 59 osoba, izvijestili su iz Stožera.

Od početka pandemije na području Šibensko-kninske županije zabilježena su ukupno 93 osobe zaražene koronavirusom.

- Apeliramo na građane da budu oprezni i pridržavaju se epidemioloških mjera koje su na snazi. Važno je da shvatimo da virus nije nestao i da ga možemo suzbiti samo odgovornim ponašanjem,  poručuju iz Stožera.

9:20 Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba. Riječ je o muškarcu koji se prema procjenama epidemiologa zarazio prilikom boravka izvan naše županije. Obrađeni su svi njegovi kontakti, a u samoizolaciji je u ovome trenutku 389 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 84 uzoraka, javlja zadarski.hr.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 52 provjere vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom su evidentirana 2 kršenja mjere.

9:11 Tijekom protekla 24 sata, svi ispitani uzorci brisa Istarske županije su negativni na COVID-19. 

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 13:34