StoryEditor
HrvatskaOSTANITE DOMA!

MUP utvrdio 970 slučajeva kršenja samoizolacije, prijavljeno više od 3000 građana! Ukupno sedam policajaca zaraženo koronavirusom

Piše Hina
31. ožujka 2020. - 14:42
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Utvrđeno je 970 slučajeva kršenja samoizolacije, dok je prijavljeno njih više od 3000, izvijestio je  u utorak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Kod sedam policijskih službenika potvrđeno je oboljenje od koronavirusa, a u samoizolaciji se nalazi 98 policijskih službenika, dok je mjera samooizolacije prestala važiti za 59 policijskih službenika, dodao je.

Ministar je rekao da je Nacionalni stožer poslao lokalnim stožerima uputu o primjeni mjera ograničavanja u vezi s obavljenjem nužnih poljoproivrednih radova i prodaje sjemena, presadnica i sadnica te dijelova za poljoprivednu mehanizaciju.

"Vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni materijal i prodavaonice rezervnih dijelova mogu raditi uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i uz sve mjere zaštite", kazao je.

U Studentskom domu Cvjetno naselje zbog potresa zbrinuto je 450 osoba, dodao je Božinović.

"U ovoj nevolji nitko ne ostaje sam, tako ni Zagreb. Vatrogasci iz deset gradova došli su pomoći zagrebačkim vatrogascima i ostat će tu sve do 7. travnja kako bi rasčistili sva opasna mjesta. Hvala im", zaključio je Božinović.

#DAVOR BOŽINOVIĆ#MUP#KRŠENJE SAMOIZOLACIJE#POLICIJA

Izdvojeno

06. lipanj 2020 17:42