StoryEditor
Hrvatskadostava novca

Mirovine stižu na kućnu adresu: poštari će ih bez naknade dostaviti umirovljenicima koji imaju otvoren račun u Hrvatskoj poštanskoj banci

Piše LJ. V.
31. ožujka 2020. - 15:24
Saša Burić/HANZA MEDIA

Hrvatska pošta bez naknade će dostaviti mirovinu umirovljenicima koji imaju otvoren račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, poručili su iz HP-a i HPB-a.

– Kako bi umirovljenici mogli sigurnije zaprimiti svoja sredstva ne izlazeći iz svojih domova, korisnici koji primaju svoje mirovine putem tekućeg računa Hrvatske poštanske banke svoja sredstva mogu pomoću Hrvatske pošte dobiti na kućni prag, bez naknade - navode u priopćenju za javnost.

Zahtjev se može uručiti na nekoliko načina: pozivom na broj 072 303 304; elektroničkom poštom: info@posta.hr ili obrascem: https://obrasci.posta.hr/isplata (link će biti aktivan od 1. travnja), kao i direktno u dogovoru s lokalnim poštarom.

U obrascu će se osim svih obveznih polja, naznačiti i iznos za dostavu. Nakon zaprimanja obrasca bilo kojim od navedenih kanala, Hrvatska pošta vrši autorizaciju s Hrvatskom poštanskom bankom te se organizira dostava novca putem poštara uz pripadajući nalog.

#MIROVINE#HRVATSKA POŠTA#HRVATSKA POŠTANSKA BANKA

Izdvojeno

29. svibanj 2020 17:46