StoryEditorOCM
HrvatskaPOPUŠTA DISCIPLINA

Kirurg Barčot: Ja masku satima nosim i ne shvaćam one kojima je to teško 10 minuta u trgovini ili autobusu. Odvjetnik Nobilo: Uvedimo novčane kazne!

21. kolovoza 2020. - 16:15
Dok stariji građani nose maske, mladi ih ne nose i tako mogu uroziti svoje starije sugrađane za koje korona može biti kobna Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Kad je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku da se nose maske u zatvorenim prostorima, građani su prvih dana slušali naputke, ali discipline je sve manje. Napravili smo đir trgovinama, vidjeli smo da većina kupaca, i stranaca i domaćih, drži masku na ustima, ali je nos otkriven.

I kakvog smisla onda maska ima? Nikakvog. Eventualno da spriječi kapljice koje se šire kašljanjem, međutim kapljice se šire i iz nosa, a što je još gore, taj nos koji je izvan maske je prijemčiviji za viruse iz okoline. Dakle, "nosonje" ugrožavaju sebe, ali i druge.

I sada, ako ljude pitate zbog čega ne mogu nos utrpati ispod maske tih 10 minuta koliko su u trgovini, ponudit će vam pregršt odgovora. A evo nekih: a) maske ionako ne štite, ovo je moj način prkosa, b) inače nemam nekih zdrav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 23:06